„Viskas. Kariuomenė sudaužyta.“ Netikėtą žinią skelbia Austrijos analitikas  ()

Analitikas skelbia geras naujienas iš fronto linijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečių puolimas gal ir nejuda „šimtais kilometrų“, tačiau jis buvo itin veiksmingas naikinant tai, kas liko iš Rusijos ginkluotųjų pajėgų. Be to, Rusija kare praktiškai nebeturi strateginių galimybių, nes jos pajėgos buvo sudaužytos, o apmokyti rezervai išnaudoti tiek, kad nebegali vykdyti net vietinės puolamosios operacijos.

Taip savo interneto svetainėje rašo įtakingas austrų karo analitikas Tomas Cooperis, paskelbęs analitinę išvadą apie padėtį fronte nuo rugsėjo vidurio.

Jo teigimu, Rusijos armija buvo nugalėta ir pažeminta tiek, kad Maskva gali papildyti jos gretas tik naujais mobilizuotais kariais, kuriuos Ukrainos ginkluotosios pajėgos vėl ir vėl „šaudo būriais“.

Cooperis taip pat pabrėžia svarbią detalę, paaiškėjusią pastarosiomis dienomis: Ukrainos daliniai paima daug rusų belaisvių, kurių skaičius nuolat auga.

Jo nuomone, tai svarbus fronto ženklas.

„Beje, sprendžiant iš pastarosiomis dienomis paskelbtų vaizdo įrašų, paimtų į nelaisvę Rusijos kariškių skaičius nuolat auga. Ne, tai nėra „masiška“ (kol kas), bet vis dėlto auga. Pagalvokite, per pastarąsias kelias dienas mačiau apie 7-8 skirtingas grupes, taip, ištisas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontroliuojamas karo belaisvių grupes. Taip, daugelis iš 72-osios motorizuotosios šaulių brigados, kai kurie buvo mobikai, bet yra daug desantininkų, ir jie pateko į nelaisvę ne tik Andrijivkos rajone (t. y. Bachmuto ruože), bet ir Novoprokopivkos – Verbovės rajone, o tai yra Zaporižios fronto pietuose“, - pabrėžia ekspertas.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(131)
(1)
(130)

Komentarai ()

Susijusios žymos: