„Niekada nepasitikėk Rusija...“ Beprotiška. Maskva sutrypia savo svarbiausią sąjungininką  ()

Kremliaus „vanagas“ Dmitrijus Medvedevas užsipuolė Armėnijos ministrą pirmininką N. Pašinianą su pretenzijomis dėl naujo eskalavimo Kalnų Karabache.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-20 „Niekada nepasitikėk Rusija...“ Beprotiška. Maskva sutrypia savo svarbiausią sąjungininką  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kilus paaštrėjimui Karabache, Rusija praranda pagrindinę sąjungininkę Pietų Kaukaze. Rusijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas ir vienas ryškiausių Kremliaus „karo partijos“ atstovų Dmitrijus Medvedevas vieną sunkiausių dienų tariamai „broliškai“ prapliupo pretenzijomis Armėnijos lyderiui Nikolui Pašinianui.

D. Medvedevas savo agresyvų įrašą paviešino per „Telegram“ rugsėjo 19 d., kai Azerbaidžanas paskelbė apie karinę operaciją Karabache.

V. Putino režimo atstovas nedrįso tiesiai įvardinti N. Pašiniano, tačiau jo paskelbti faktai tikrai liečia Armėnijos premjerą. Jis priminė jam prarastą 44 dienų karą dėl Karabacho ir tai, kad jis pareiškė pretenzijas Rusijai dėl karinės pagalbos atsisakymo.

„Jis pralaimėjo karą, bet, keista, liko savo vietoje. Tada jis nusprendė kaltinti Rusiją dėl savo  pralaimėjimo. Tada jis atidavė dalį savo šalies teritorijos. Vėliau nusprendė flirtuoti su NATO,“ - rašė D. Medvedevas.

Jis netgi atkreipė dėmesį į neseniai įvykusį N. Pašiniano žmonos vizitą į Kyjivą su humanitarine pagalba. D. Medvedevas baigė savo pareiškimą akivaizdžiu grasinimu: „Atspėk, koks likimas jo laukia...“.

Atkreipiame dėmesį, kad rugsėjo 19 d. Azerbaidžanas paskelbė karinę operaciją Kalnų Karabache. Šalis ketina visiškai kontroliuoti savo regioną, kuriame dar neseniai dominavo Jerevanas.

N. Pašinianas jau paskelbė, kad jo kariai nesipriešins azerbaidžaniečiams. D. Medvedevo įrašą „Telegram“ pakomentavo Ukrainos žurnalistas Denysas Kazanskis. Jis išreiškė nuomonę, kad tai, kas vyksta, turėtų tapti pamoka visoms šalims: su Rusija neįmanoma turėti jokių sąjunginių santykių.

 

„Rusija įžūliai trypia savo sąjungininkę KSSO ir muitų organizacijoje. Niekada neturėkit reikalų su Rusija. Ji visada apgaudinės ir darys tai pačiu ciniškiausiu ir šlykščiausiu būdu. Iš esmės tiek KSSO, tiek Muitų sąjunga po to gali būti išardyta, nesuprantu, ko tikisi likusios šios asociacijos valstybės,“ – rašė D. Kazanskis.

Apie Rusijos politikos Pietų Kaukaze nesėkmę kalbėjo ir rusų tinklaraštininkas Anatolijus Nesmijanas (El Muridas). Jis priminė, kad būtent Kremliaus sąjungininkai privedė Armėniją iki katastrofos. Į valdžią atėjęs N. Pašinianas paveldėjo V. Putino draugų apiplėštą ir susilpnintą šalį. Panašus likimas, jo nuomone, laukia ir Rusijos.

 

„Kiekvienas, kuris ateis į Kremlių pakeisti savo dabartinių rusų „kolegų“, taip pat gaus apiplėštą, nuskurdintą, deindustrializuotą šalį su daugybe problemų. N. Pašinianas daro viską, kad atsitrauktų nuo Rusijos. Aš visų pirma turiu klausimą pačiai Rusijai. Ar taip turėtumėte vykdyti savo politiką, kad žmonės bėgtų nuo jūsų kaip nuo raupsuotųjų?“ - „Telegram“ kanale rašė El Muridas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(1)
(45)

Komentarai ()