AMD ketina išleisti naują 6 branduolių procesorių: strateginis žingsnis ar tiesiog marketingas?  (5)

Bendrovė AMD dar visai neseniai pristatė pirmuosius šešių branduolių Phenom II procesorius ir jau ruošiasi atnaujinti jų asortimentą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Manoma, kad dar iki rudens bendrovė rinkai pateiks naują „Phenom II X6 1045T“ procesoriaus modelį. Jis bus gaminamas pagal 45 nm technologiją, veiks 2,7 GHz taktiniu dažniu, bendras spartinančiosios atminties dydis – 9 MB: 3MB L2 spartinančiosios atminties ir dvigubai daugiau L3 tipo spartinančiosios atminties. Be to, prireikus jį bus galima paspartinti iki 3,2GHz. Procesoriuje bus integruotas darbinės DDR3-1333 atminties valdiklis. Maksimali jo išsklaidomos šiluminės energijos reikšmė (TDP) – 95 W.

Šis procesorius bus suderinamas su dinaminio atskirų branduolių našumo didinimo technologija „Turbo CORE“. Ji gali iki 500 MHz padidinti taktinį dažnį tuo atveju, jei tuo metu naudojami ne daugiau nei 3 branduoliai. Likusieji branduoliai pervedami į laukimo režimą, o tai savo ruožtu leidžia išlaikyti nustatytą TDP reikšmę.

Apžvalgininkai teigia, jog šis procesorius įšoks į viduriuką tarp jau prekyboje esančių Phenom II X6 1090T ir Phenom II X6 1035T. Be to, Phenom II X6 1045T išleidimas gali reikšti ir 100MHz silpnesnio Phenom II X6 1035T procesoriaus atsisakymą.

Pranešime taip pat teigiama, kad bent jau iki pirmojo 2011 m. ketvirčio galingiausiu AMD procesoriumi staliniams kompiuteriams išliks 3,2 GHz dažnio „Phenom II X6 1090T Black Edition“.

Vis dar neaišku, kada AMD žada pristatyti naujos technologijos Bulldozer procesorius, bet iki tol šie 6 branduolių Thuban lieka pigiausi rinkoje, lyginant su Intel konkurentu.

Tiesa, kiek tokie procesoriai atneš realios naudos AMD kompanijai – kol kas irgi klausimas. Pavyzdžiui, analizuojant skaitmeninės technikos prekybos tinklo SKYTECH.LT pardavimų statistiką atrodo, kad Lietuvos rinka deja dar nepriima 6 branduolių procesorių. Jų pardavimų dalis SKYTECH.LT tinkle sudaro mažiau kaip 5 % visų procesorių pardavimų. O didžiausią paklausą šiuo metu turi 2 ir 4 branduolių Intel procesoriai. Taigi, AMD bando įsitvirtinti rinkoje nestandartiniais sprendimais. Tai labai sveikintina, tačiau kol kas pasiūla neatitinka paklausos ir 6 branduolių AMD procesorių išleidimas į rinką labiau primena meginimą konkuruoti marketinginiais nei technologiniais sprendimais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: