„Smogė daugybė atakų.“ Z-kanalai pasibaisėjo. Skelbiamas Bachmuto šturmas  ()

Ukrainos gynėjai toliau kovoja su priešu Bachmuto kryptimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 27 d. Ukrainos ginkluotosiosų pajėgos veržėsi į Orechovo-Vasilivkos liniją, kuri yra 10 km nuo paties Bachmuto, rašo ISW apie situaciją. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų grupės pirmininkas Ilja Jevlašas sakė, kad Ukrainos gynėjai pasiekė sėkmės Kleščejevkos, Odradivkos ir Šumo srityse.

Rusijos žiniasklaida teigia, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos išvakarėse bandė prasiveržti pro V. Putino armijos gynybos liniją Andrijivkos, Kurdiumivkos ir Kleščejevkos apylinkėse. 

Nemažai Rusijos karo tinklaraštininkų teigia, kad Rusijos armija sugebėjo atremti daugybę Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakų tarp Železniansko ir Orechovo-Vasilivkos. Tačiau su Kremliumi siejami Z kanalai teigia, kad Ukrainos gynėjai sutelkia visas savo pajėgas, kad išstumtų V. Putino armiją iš Bachmuto.

Ukrainos generalinis štabas nurodė, kad rugsėjo 27 dieną Ukrainos ginkluotosios pajėgos atmušė Rusijos ginkluotųjų pajėgų kontratakas Grigorovkos srityje.

O Rusijos visuomenė teigia, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos pradėjo kontrataką prie Andrejevkos ir Kleščejevkos, tačiau nepatikslino, kokiu rezultatu vyko mūšiai. ISW analitikai nepastebi vizualinio Rusijos armijos veržimosi į Orechovo-Vasilivkos sritį patvirtinimo, nors Z kanalai teigia priešingai. I. Jevlašo teigimu, Rusijos gynybos ministerija nusprendė perkelti iki 50 tūkstančių karių  Bachmuto zoną, įskaitant rezervus, kad ne tik išlaikytų gynybą, bet ir bandytų susigrąžinti anksčiau prarastas pozicijas.

 

Šiame fronto sektoriuje veikia 58-ojo specialiųjų pajėgų bataliono okupantai. Avdijivkos-Donecko linijoje Rusijos armija nesėkmingai kontratakavo Ukrainos ginkluotąsias pajėgas Severno ir Marjinkos srityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(2)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: