„Tai darė viena slapčiausių Kremliaus žvalgybos tarnybų.“ SBU sužinojo juodą Putino paslaptį  ()

Ukrainos žvalgybos tarnybos pasakė, kas yra už didelio atgarsio sulaukusių sabotažų ir žmogžudysčių ES.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

SBU sužinojo juodą Putino paslaptį. Ukrainos žvalgybos tarnybos paskelbė, kad yra įrodymų, jog Rusijos diktatoriaus Putino artimas ratas yra susijęs su amunicijos sandėlių bombardavimu ir didelio atgarsio sulaukusiomis žmogžudystėmis ES.

SBU ir Valstybinis tyrimų biuras paskelbė baigę tyrimą ir surinkę įrodymus dėl Rusijos specialiųjų operacijų pajėgų, vienos slapčiausios Kremliaus žvalgybos tarnybų, vadovybės dalyvavimo vykdant sabotažą Ukrainos teritorijoje ir Europos Sąjungoje.

Tai pranešė SBU spaudos tarnyba.

Įtarimai pagal Ukrainos baudžiamojo kodekso 133 straipsnį (sabotažas) pareikšti Rusijos Federacijos specialiųjų operacijų pajėgų vadui Valerijui Fliustikovui, buvusiam Putino asmeniniam apsaugininkui Aleksejui Diuminui, dabar sėdinčiam Tūlos regiono gubernatoriaus kėdėje, ir dar 25 Rusijos specialiųjų tarnybų pareigūnams bei jų bendrininkams iš „L/DLR“.

Pažymima, kad Diuminas 2014 m., kai „žalieji žmogeliukai“ aneksavo Krymą, vadovavo Rusijos gynybos ministerijos GRU specialiosioms pajėgoms.

Ukrainos žvalgybos tarnybų teigimu, šie žmonės dalyvavo ne tik sabotažuose prie karinių sandėlių, bet ir organizavo užsakomąsias žudynes Ukrainos ir Europos Sąjungos teritorijoje. Jų veiksmai buvo suderinti asmeniškai su Putinu, tvirtina SBU.

SBU tyrimo pavyzdžiai – karinio sandėlio bombardavimas Čekijos mieste Vrbetice 2014 m. Šio sabotažo tikslas buvo susilpninti NATO pajėgumus Rytų Europoje.

 

SBU taip pat nustatė, kad šis specialusis padalinys dalyvavo 2015 metais bombarduojant Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ginkluotę Luhansko srities Svatovo mieste, kur buvo laikomos raketos ir sviediniai. Rusijos specialiosios pajėgos tuomet naudojo bepiločius orlaivius „Orlan-10“ ir elektroninio karo sistemą „Leer-3“.

Plataus masto invazijos metu Rusijos DRG (Rusijos sabotažo ir žvalgybos grupės – Red.) skverbiasi į Ukrainos kontroliuojamą šalies teritoriją, kur jų taikiniai yra civiliai, namai ir automobiliai, praneša SBU. Ukrainos specialiosios tarnybos imasi priemonių, kad būtų sulaikyti šie išaiškinti Rusijos specialiųjų pajėgų pareigūnai ir nustatyti jų bendrininkai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(2)
(37)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: