[ŽT] Netikėti įvykiai. „Į šturmą metamas oro desanto elitas“  ()

Priešas bando susigrąžinti prarastas pozicijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Melitopolio kryptimi per pastarąsias tris dienas pasidavė 25 okupantai, rusai į šturmus meta ne tik mobilizuotus, bet ir savo „elitą“. Apie tai pranešė Tauridės krypties gynybos pajėgų spaudos centro pranešėjas Oleksandras Štupunas.

„Lėtai spaudžiame. Pasakysiu taip, yra tokia savybė: per pastarąsias tris dienas pasidavė 25 rusų okupantai. Tačiau priešas nepasiduoda, jis bando susigrąžinti prarastas pozicijas. Visų pirma į vakarus nuo Verbovės, į pietryčius nuo Mala Tokmačka“, – sakė Štupunas.

Jis pažymėjo, kad rusai į šias teritorijas puolimui meta tam tikrus rezervus. „Taip pat užfiksuota, kad jis (priešas – Red.) jau meta į šturmus elitą – oro desantininkus. Bet jis patiria nuostolių“, – sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pranešėjas.

Jis pažymėjo, kad Rusijos kariuomenės „elitas“ ir buvo ten, tačiau dabar rusai bijo tolesnio gynybos pajėgų proveržio. Paprastai šturmams naudojami ką tik mobilizuoti žmonės, o „elitą“ Rusijos Federacija „saugo“ tam tikriems tikslams.

 

„Daliniai, kurie patiria nuostolių, yra atšaukiami. Jų vietą užima kiti. Tačiau tiems naujiems daliniams reikia šiek tiek laiko priprasti prie situacijos, prie tam tikro planavimo, tik tada jie pradeda veikti. Bet ne viskas pavyksta. Beveik visi jų puolimai baigiasi nesėkmingai“, – sakė Štupunas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(6)
(56)

Komentarai ()

Susijusios žymos: