SSD technologija skinasi kelią į rinką: pristatyti rekordinės talpos SSD kaupikliai  (22)

Nedidelė IT kompanja „Foremay“ maloniai nustebino rinkos ekspertus ir anonsavo didelio našumo ir svarbiausia, rekordinės talpos, serveriams ir darbo stotims skirtus SSD (solid state drive) kaupiklius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujieji EC188 M serijos „Flash“ atminties kaupikliai bus gaminami 3,5 ir 2,5 colių korpusuose, o jų talpą tiesiog stulbinanti. 3,5 colių „Foremay“ SSD kaupiklių talpa sieks 2 TB, o 2,5 colių – 1 TB. Pristatytdama šiuos gaminius bendrovė tvirtina, jog tai patys talpiausi tokios paskirties SSD kaupikliai pasaulyje.

Taip pat pranešama, jog EC188 M diskų duomenų įrašymo ir nuskaitymo sparta sieks iki 200 MB/s. Prie kompiuterių jie bus jungiami per „Serial ATA“ sąsają, kaupikliai bus suderinami su „Windows“, „Linux“, „OpenSolaris“, „Solaris“, „FreeBSD“, HP-UX, „Unix“ ir „Mac OS X“ operacinėmis sistemomis.

Gamintojai planuoja, jog jie bus diegiami „debesų“ sistemose, su stambiomis duomenų bazėmis dirbančiuose serveriuose ir našiose darbo stotyse, tad iš karto yra pritaikyti patogiam sujungimui į RAID masyvus. Deja, kol kas planuojama mažmeninė kaupiklių kaina nenurodoma.

Kada tokie kaupikliai pasirodys Lietuvos rinkoje – prognozuoti sudėtinga, tačiau bendros tendencijos rodo, jog SSD paklausa didėja ir pas mus. Pasak skaitmenine technika prekiaujančio prekybos tinklo SKYTECH.LT atstovų, konkretūs klientai (žaidėjai, arba besiruošiantys dirbti su programomis, reikalaujančiomis itin didelės kompiuterio spartos) yra potencialūs šios technologijos vartotojai ir ja vis labiau domisi. Nepaisant didesnės kainos ir mažesnės talpos, vartotojus vilioja didesnė sparta, ilgesnis tarnavimo laikas (dėl mechaninių dalių nebuvimo), bei duomenų saugumas.

„Tai geriausiai įrodo mūsų pardavimų statistika. Jeigu prieš 6 mėnesius pardavimų praktiškai nefiksavome, tai šiandien apie SSD diskus ne tik daug diskutuojame su klientais, bet vis dažniau sulaukiame pageidavimo komplektuoti kompiuterius su šio tipo talpyklomis,“ – pasakojo SKYTECH.LT atstovai.

Šiai dienai dažniausiai pasirenkamas „komplektas“ – 128GB SSD operacinei sistemai, bei kitai programinei įrangai, bei įprastas didelės talpos kietasis diskas ne tokių svarbių duomenų saugojimui. Kompanija prognozuoja, kad iki kitų metų pabaigos, komplektacijos su SSD turėtų sudaryti apie 25 – 30% žaidimams ir „reiklioms“ programoms pasirinktų kompiuterių.

Reikia paminėti, jog SSD diskai savo vietą Lietuvoje suranda ne tik personaliniuose kompiuteriuose, bet ir pamažu skverbiasi į serverius. Štai SKYTECH.LT, būdami vieni iš pagrindinių NComputing technologijos platintojų Lietuvoje, aktyviai bendradarbiauja su Microsoft bei kitais partneriais diegiant „debesų“ sistemas mokyklose. Mokykloms pritaikyti SSD diskai pagreitina serverių darbą ir tolesnę technologijos sklaidą. Tad dar po kelių metų SSD technologija pretenduoja tapti tikrai masine.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (22)

Susijusios žymos: