„Gavo į dantis. Puolimas baigėsi.“ Jevlašas skelbia, kas nutiko  ()

„Šia kryptimi turime galingą įtvirtintą zoną.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų puolimų Lymano kryptimi nebuvimas yra laikinas, po kelių dienų okupantai greičiausiai atnaujins puolimą. Apie tai kalbėjo Ukrainos Rytinės kariuomenės grupės spaudos tarnybos vadovas Ilja Jevlašas

Atsakydamas į klausimą, kodėl, anot Generalinio štabo, per pastarąją parą nebuvo rusų puolimų Lymano kryptimi (Kupjansko kryptimi buvo daugiau nei 15 rusų puolimų), Jevlašas priminė, kad užvakar įsibrovėliai ten bandė vykdyti puolimo veiksmus, tačiau susidūrė su galingu Ukrainos gynybos pajėgų pasipriešinimu ir galingomis sprogstamosiomis užtvaromis.

„Jie patys ne kartą yra sakę, kad jų judėjimą stabdo tanki minų sprogimo zona, per kurią jų transporto priemonėms ir pėstininkams ne taip lengva pereiti. Be to, žinoma, ten esanti įtvirtinimų įranga yra gana patikima. Šia kryptimi turime galingą įtvirtintą zoną, todėl priešas, gavęs į dantis, dabar atsitraukė, kad persigrupuotų, atnaujintų savo nuostolius ir galbūt iš naujo įvertintų savo taktiką“, – sakė Jevlašas.

 

Tačiau, anot Ukrainos spaudos tarnybos vadovo, tai truks neilgai ir, greičiausiai, po kelių dienų ar net anksčiau rusai atnaujins puolimo operacijas Lymano kryptimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(5)
(56)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: