Virusus vėl ima platinti apsimetėliai kompiuterių priežiūros specialistai  (5)

Kompiuterių saugumo specialistai įspėja, kad internetiniai nusikaltėliai vis dažniau pasitelkia gerokai primirštą apgavystės būdą – tariamus techninės kompiuterių pagalbos skambučius, siūlančius padėti kovojant su kompiuteriniais virusais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prisidengę realiai veikiančių įmonių vardu jie siūlo už mokestį atnaujinti antivirusines programas. Tokiu būdu siekiama užkrėsti kompiuterius kenkėjiškomis programomis ir išvilioti pinigus.

„Ši tendencija kol kas ryškiausia angliškai kalbančiose rinkose, tačiau fiksuojama ir kitose šalyse. Įdomu tai, kad po ilgesnio laiko kompiuterių piktadariai tarsi grįžta prie ištakų – užuot slėpęsi po anonimiškumo kauke drąsiai imasi socialinės inžinerijos triukų. Apsimetę tokių kompanijų kaip „Microsoft“ techninės pagalbos skyriaus darbuotojais, sukčiai praneša apie ne va kompiuteryje aptiktus virusus, kuriuos galima išnaikinti įsigijus antivirusines programas, ar jų atnaujinimus“, - pasakoja ESET saugumo sprendimams šalyje atstovaujančios bendrovės „NOD Baltic“ vadovas Tomas Parnarauskas.

Pasak T. Parnarausko, patiklius kompiuterių naudotojus sukčiai apgauna prašydami sumokėti už programinės įrangos atnaujinimą, jų darbą. Apsimetus techninės pagalbos darbuotojais taip pat bandoma nuotoliniu būdu įrašyti į kompiuterį tariamai antivirusines, tačiau iš tiesų – informaciją vagiančias programas.

Liepos mėnesį daugelio pavojingų virusų ir kenkėjiškų programų atakos suaktyvėjo. ESET ekspertų parengto pavojingiausių liepos mėnesį virusų dešimtuko lyderis „Win32/Conficker“ aptiktas 12,47 proc. užkrėstų kompiuterių. Tai didžiausias šio viruso atakų skaičius per pastaruosius metus.

Lyginant su ankstesniais mėnesiais, liepą suaktyvėjo kenkėjiškos programos „Win32/Agent“ (3,65 proc.), „Win32/Sality“ (1,54 proc.), „HTML/Scrinject.B“ (1,42 proc.). Aštuntoje dešimtuko vietoje įsitaisė naujokas – Trojos arklio tipo virusas „Win32/Dursg.A“ (1,14 proc.). Rusijoje sukurtas kenkėjas aptiktas 1,14 proc. užkrėstų kompiuterių. Jis pakeičia informaciją interneto naršyklėse ir nukreipia internautus į nesaugius tinklalapius.

Iš 35 į 10 vietą pavojingiausių kenkėjų sąrašuose šoktelėjo Trojos arklio tipo virusas „Win32/Oficla.GN“ (0,8 proc.). Jis pavojingas tuo, kad patekęs į kompiuterį iš interneto atsiunčia kitas kenkėjiškas programas.

Pavojingiausių virusų dešimtukas sudaromas remiantis unikalios grėsmių stebėjimo sistemos „ThreatSense.Net“ duomenis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)