Parama Ukrainai ant plauko? Ką skelbia Naujasis Atstovų rūmų pirmininkas  ()

„Turime užtikrinti, kad Putinui nepasiseks.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 25 dieną, JAV Atstovų rūmai išrinko naują pirmininką – respublikonų daugumos atstovą ir buvusio prezidento Donaldo Trumpo šalininką Mike'ą Johnsoną. Jis sakė esąs pasirengęs aptarti finansinės pagalbos teikimą Ukrainai kovojant su Rusijos invazija. Anksčiau jis priešinosi pinigų skyrimui Kyjivui.

Kaip rašo „Bloomberg“, rinkimų į Atstovų rūmų pirmininko pareigas metu, Johnsonas pareiškė, kad yra atviras deryboms dėl Baltųjų rūmų prezidento Joe Bideno prašymo padėti Ukrainai ir Izraeliui.

„Nors Johnsonas anksčiau skeptiškai žiūrėjo į pagalbą Ukrainai, jis sakė esąs atviras deryboms dėl Bideno prašymo skirti daugiau lėšų, kad padėtų šalies kontrpuolimui prieš Rusiją“, – rašė žurnalistai.

Pats Johnsonas, atsakydamas į klausimą dėl pagalbos Ukrainai didinimo, sakė, kad sutiks dėl to „tam tikromis sąlygomis“.

 

„Teiksime tam sąlygas, todėl dirbame. Mes norime atskaitomybės ir norime, kad Baltieji rūmai turėtų aiškius tikslus. Apie tai diskutuosime. Tai bus labai produktyvu“, – sakė respublikonas.

Dar prieš balsavimą Johnsonas sakė, kad „niekada neprieštaravo finansavimui ar pagalbai Ukrainai“.

„Kalbėsime apie paramą ir ko reikia, kad ją gautume. Turime užtikrinti, kad Putinui nepasiseks, ir manau, kad visi Atstovų Rūmų respublikonai šiuo klausimu yra vieningi“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(5)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: