Pietų Korėjos policija surengė kratą „Google“ biure  (3)

Atlikdama tyrimą dėl galimų privatumo įstatymo pažeidimų Pietų Korėjos policija surengė kratą „Google Inc.“ biure Seule. Kompanija įtariama pažeidusi įstatymus rinkdama duomenis savo gatvių vaizdavimo (Street View) žemėlapiuose paslaugai, praneša „Bloomberg“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot Korėjos nacionalinės policijos agentūros, teisėsaugos pareigūnai konfiskavo įvairų „Google“ turtą ir ketina reikalauti atiduoti visus duomenis, kurie buvo nelegaliai surinkti nuo praėjusių metų pabaigos iki šių metų gegužės. „Google“ teigė ketinanti bendradarbiauti su tyrėjais.

Korėjiečių policija atlieka tokį tyrimą kartu su kolegomis Europoje ir Jungtinėse Valstijose dėl „Google“ vykdomo duomenų rinkimo. Patikrinimai prasidėjo po to, kai kompanija gegužę pareiškė netyčia surinkusi belaidžio interneto duomenis fotografuojant įvairias gatves visame pasaulyje.

„Mes bendradarbiausime su tyrimu ir atsakysime į visus jų turimus klausimus, – teigė „Google“ atstovas elektroniniame laiške.

„Google“, kurios gatvės vaizdavimo paslauga leidžia vartotojams žemėlapiuose gauti 360 laipsnių gatvių atvaizdus, yra įsipainiojusi į teisinius ginčus kai kuriose šalyse dėl internetinių paieškų, reklamos ir žemėlapių.

Pietų Korėjos policija teigia pradėjusi tyrimą „Google“, kai tik sužinojo, kad „Google“ išsaugodavo duomenis, gautus per belaidžio interneto tinklus.

Liepos 9 d. „Google“ pareiškė ketinanti ir toliau siuntinėti automobilius Airijoje, Norvegijoje, Pietų Afrikoje ir Švedijoje, kad būtų galima daryti fotografijas jos gatvių vaizdavimo paslaugai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)