„Vieniša kova“. Zelenskis jaučiasi „išduotas sąjungininkų“. Kas nutiko

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2023-10-31 08:26
Todėl, kad jis nieko nedaro dėl korupcijos - šitiek laiko turėjo. Rezultatas - nieko. O galių turi. Darbas scenoje jau baigesi, jau seniai reikejo dirbti užkulsiuose valstybes labui. Atleidineti zmones, kurie vagia. (Su Reznikovu kiek tempe. Kur tyrimas Reznikovo veiklos?) Priimineti su savo partijos dauguma Radoje istatymus korupcijai mažinti. Turi skambėti Ukrainos spauda - kaip sodinami korupcionieriai, kaip išleidžiami nauji įstatymai ir kokie yra jų pagrindiniai punktai. Nesuprantu, ko Zelenskis laukia. Jei nesiseka fronte, tai vidaus veikla turi daryti ispudi sajungininkams. Viskas, graziu kalbu, kokie turime buti vieningi - jau uztenka. Dabar jau visi daug maž supranta, kad Ukrainą svarbu ginti, bet niekas nenori kišti pinigų į juodają skylę. Niekas nenori antro Afganistano. Viduj turi būti ryškios permainos su korupcija, turi matytis kova su tuo. Kitaip tegul nesitiki aplodismentu ir didejanciu investiciju, baisu ir del karo rezultatu. Netikiu, kad Zelenskis nezino, kad yra korupcija - didziausia salies problema be karo ir kad su ja reikia kovoti. Ypac, kai jam apie tai sako kiekvienam susitikime tiek, kurie duoda pinigus ir ginklus.
Dannas3 2023-10-31 09:59
Benediktai tu mane praktiskai itikinai, lad Zelenskis galejo padaryt daugiau del korupcijos, nes nezinojau, kad ir parlamente turi palaikyma. Kita vertus, tai dar tik irodymas, kas nutinka, kai issirenki i valdzia populistus. Nu jie neigalus vykdyt dideliu reformu. Visada taip buvo, visada taip bus. Kita vertus, Amerika skiria parama labiau ginkluote, o ne pinigais, tai cia man del korupcijos, butent is ju puses labiau kaip atmazas skamba.
Benediktas 2023-10-31 10:29
O kas galvoji kompensuoja ikikarini Ukrainos biudzeta? Ukraina nepajegi is saves apmoketi tarnautoju algas, zmoniu pensijas, kariu atlyginimus, organizuoti sugriautos kritines infrastrukturos atstatymą, savo karines pramines apmokejima, vystymą. Jiems truktu gal apie 70% biudžeto, jei ne daugiau. Jiems dabar reikia daugiau pinigu, nei iki karo. Čia taikos metu gali ilgai tempti reformas, nes negresia isgyvenimo gresme. O karo metu - privalai viską optimizuoti, veikti greitai ir efektyviai, plius pagal konstitucija turi dedesnes tam galias - tai galima isnaudoti. Dabar jau nesvarbu buvai populistas ar ne. Jei esi už savo šalį - darai tai aktyviai, kur visi beda pirštu, netgi siunčia špargalkes. Jei komanda nekompetentinga tam - keiti komandą.
Dannas3 2023-10-31 11:14
As turiu galvoj, kad amerika ginklais prisideda labiausiai, o ne pinigais. Pinigais labiau prisideda europos sajunga. Tad Es turetu labiau del korupucijos klibint. O amerikai, ginklu siuntimas yra biznis realiai.
Benediktas 2023-10-31 11:17
Bet Amerika irgi ne akla. Jie gi bendrai ziuri su ES pagalbos politiką. ES nelabai ir gali ginklu daug siusti, nes nelabai turi, bet gali duoti pinigų. Jei planuoji investicijas į Ukrainą, priimti į NATO, tai žiūri, kad ir normali insvesticinė aplinka ten būtų. Vien karą laimėti neužtenka, kad pasiteisintu pinigus kišančių lukesciai. Amerika juk irgi planuoja cia investicijas po karo, ne tik ES. Jei nebus normalios aplinkos - tai sitas kelias jiems irgi netinka. Netinka toks kelias ir patiems ukrainieciams. Kas nori gyventi salyje, kurioje klesti korupcija ir kokia tokios salies ateitis? Kaip tu atstatinesi sali, kai niekas nenores duoti pinigų? Rusijos arestuoti pinigai, tai juk ne pas Ukrainą, o Amerikoje. Ir niekas ju Ukrainai neduos, be reformų.
Hmz 2023-10-31 12:42
Ir kokia nauda valstybei iš to, kad ji eikvoja savo išteklius, gamindama ginklus, kuriuos atiduoda kitai valstybei? Kur čia biznis?
Dannas3 2023-10-31 14:52
Atiduoda senus ginklus, gaminasi naujus. Karo pramone juda pilnu tempu. Kazkur net girdejau, kad sitas karas prisideda prie geresniu ekonominiu rodikliu amerikoje, nes ne paslaptis, kad buvo prognozuojama krize ir recesija, bet ji vis dar neateina.
Benediktas 2023-10-31 15:00
Tai jei atiduoda senus ginklus Ukrainai, tai vistiek jie is to neuzdirba. Ukraina juk nemoka Amerikai uz tuos ginklus. Taip Amerikoje pradeda atsirasti darbo vietos - nes ne tik Ukrainai tu ginklu reikes, visiems ju truksta - kitos valstybes atidave Ukrainai, o dabar pirks is Amerikonu. Normalu, jei pacios nesigamina. Nesuprantu, kame problema.
Hmz 2023-10-31 15:08
Tada dar geresnis biznis būtų tiesiog išmesti senus ginklus ir užsisakyti naujų. Kam dar švaistyti pinigus jų vežimui į kitą pasaulio galą? Ką čia ginklai - galima gaminti nors ir guminius kaliošus, čia pat juos deginti ir gaminti naujus - va taip ir išvengsime recesijos. Ekonomine prasme ginklų gamyba (jei gamini ne eksportui) neduoda naudos - tai yra tik labai neoptimalus išteklių perskirstymas. Kas iš to, kad tipo susikuria darbo vietos, jei tam, kad jos susikurtų, tu atimi pinigus iš kitų ūkio sričių? Jau nekalbant apie tai, kad ginklas - tai ne traktorius, ne finansinė paslauga ir ne greitkelis - jis nebedalyvauja kuriant naujas prekes.
Dannas3 2023-10-31 15:49
Duoda dar ir kaip. Kodel to galvoji, leke kaip isdege i iraka. Tikrai ne vien demokratijos saule nest. Karo pramone amerikoj yra didziulis verslas. Kam ismesti ginklus, jei gali issibandyt kitu rankomis, kaip jie veikia musio lauke. Dar atsiminiau, vienam podcaste klausiau ir nuskambejo kaip.nesamone, bet visvien pasidalinsiu ta nuomone. Kad atseit netgi visa Nato pletra buvo kazkokiu tai lygiu, itakojama amerikos ginklu lobistu.
Hmz 2023-10-31 17:26
Matau, kad jau susipainiojai savo mintyse. Pirma kalbi apie naudą Amerikai, tai yra valstybei. Dabar - apie naudą ginklų pramonei.
Kyborg 2023-10-31 17:29
Reiktų į šią situaciją žiūrėt šiek tiek plačiau. Vienas dalykas, kad ukrainiečiai gavę, kad ir seną ginkluotę ją išbando realiam mūšio lauke parodydami jos efektyvumą. Dėl to JAV tos ginkluotės ir jos naujesnių modifikacijų gauna gerokai didesnius užsakymus. Kitas dalykas, kad amerikiečiai perduodami ginkluotę rodo pavyzdį kitoms šalims, kurios, kad ir nenoriai bet irgi perduoda ginkluotę Ukrainai. O perduotą ginkluotę juk reikia pakeist nauja, vėl krenta užsakymai JAV. Ir galutiniam rezultate kiekvienas perduotas ginkluotės vnt., generuoja kelių vnt. užsakymą eksportui, atitinkamai naujas darbo vietas ir didesnes įplaukas į biudžetą. Žiūrint trumpuoju laikotarpiu, turbūt JAV dabar "eina į minusą", bet ilguoju, labai tikėtina, kad išeis į pliusą.
Benediktas 2023-10-31 17:44
Dažniausiai rusai verkia, kad Amrikiečiai uždirba iš ginklų,ir bando sukurti samokslo teorijas, kad čia amerikiečiai dėl to visus karus sukuria. Paskutinis - įsakė Putinui užpulti Ukrainą. Jei nuosaikesni rusai, tai - amerikieciai surganizavo ukrainieciams Maidaną, o Putinas negalejo susilaikyti ir nevalingai uzpuole Ukrainą ir dabar Amerika visiems gali apardavineti ginklus ir uzdirbti daug pinigu. Ko rusai nesugalvoja.
Dannas3 2023-10-31 18:01
Prasau pasakyk, kad juokauji
Hmz 2023-10-31 18:04
Prašau, pasakyk kad neišmanai ekonomikos.
donatasv 2023-10-31 18:20
JAV pagalba nėra tokia, kad daviau ir pamiršau. https://lt.m.wikipedia.org/wiki/Lendlizas
Dannas3 2023-10-31 18:32
Neismanau, bet ko gero ismanau pakankamai, jog suprasciau, kad jei kuri nors pramones saka klesti, tai valstybei tik geriau nuo to. Pramone yra valstybes ekonomikos dalis. Nlb suprantu, kaip juos galima atsieti. Dar maziau suprantu, kam dar tokius, savaime suprantamus dalykus, aiskinti reikia.
Benediktas 2023-10-31 19:05
JAV Ukrainai tiekia ne pagal Lendlizo programa. Pasirašė Lendlizą jau seniai, bet jo dar neneaudoja.
donatasv 2023-10-31 19:11
Gal ir klystu. https://euromaidanpress.com/2023/10/06/ ... t-on-hold/ Tai ko bidenas nepanaudojo lenlizo tai būtų nutildę trumpo pakalikus...
Benediktas 2023-10-31 19:56
Lend lizas yra tik viena iš porgramų. Ir man atrodo ji dar net nebuvo pradėta naudoti - stovi kol kas stalčiuje.