Per antrąjį metų ketvirtį aptikti 6 milijonai naujų virusų  (2)

Bendrovės „McAfee“ naujoje ketvirčio ataskaitoje teigiama, kad šių metų antrajame ketvirtyje aptiktos kenkėjiškos programinės įrangos kiekis yra rekordinis. Per šį laikotarpį buvo užfiksuoti 6 milijonai naujų virusų, o per šiuos metus naujų kenkėjiškų programų rasta apie 10 milijonų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip ir ankščiau, populiariausiais išlieka per USB kaupiklius ir socialinius tinklus platinami virusai, o taip pat netikros antivirusinės programos. Vidutiniškai per dieną buvo registruojama apie 55 tūkstančius naujų kenkėjiškų programų vienetų. Taip pat labai populiariu buvo sukčiavimas, prisidengiant pasaulio futbolo čempionatu, o taip pat kenkėjiškų tinklalapių nelegalus reitingo optimizavimas paieškos sistemose.

„McAfee“ specialistų manymu, vis agresyvesnis nusikaltėlių elgesys verčia jų atžvilgių priimti griežtesnius įstatymus, o taip pat labiau tarpusavyje suderinto kompiuterinio saugumo specialistų darbo. Taip pat „McAfee“ ekspertai labai svarbiu laiko „botnetų“ veiklos sustabdymą, vartotojų žinių lygio didinimą bei efektingesnį apsikeitimą duomenimis tarp industrijos profesionalų, tinklų administratorių ir paprastų žmonių.

„McAfee“ ragina kibernetinius nusikaltėlius bausti didesnėmis baudomis, o taip pat plačiai skelbti jų vardus. Be to, dalį atsakomybės ekspertai priskiria organizacijai ICANN, kuri pritaria nusikaltėliams domenus išduodančių registratorių kandidatūroms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: