Monstriški puolimai tęsiasi. Puola spec. pajėgos „Viking“. Situacija sudėtinga  ()

Avdijivkos kryptimi tęsiasi puolamosios operacijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupantai tęsia puolamuosius veiksmus Avdijivkos srityje. Savo ruožtu Ukrainos ginkluotosios pajėgos kontratakavo rusų puolimo veiksmus. Ukrainos ginkluotosios pajėgos tęsia puolamuosius veiksmus prie Bachmuto ir Zaporižios srities vakaruose.

Tai teigiama naujame Karo tyrimų instituto (ISW) pranešime. Kai kuriais duomenimis, kaip pažymėjo analitikai, Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasistūmėjo palei miško liniją į šiaurę nuo Kliščijivkos, 7 km į pietvakarius nuo Bachmuto, ir įsitvirtino šiame rajone.

Tuo pat metu rusai tęsė puolimą į šiaurę ir į pietus nuo Bachmuto, tačiau jokios pažangos nepadarė. Visų pirma Rusijos kariai pradėjo sausumos puolimą Berchivkos vandens saugyklos rajone, tačiau nesėkmingai. Remiantis ISW apžvalga, šiauriniame Bachmuto flange veikia Rusijos 200-osios motorizuotosios šaulių brigados (14-asis kariuomenės korpusas, Šiaurės laivynas) daliniai, taip pat Rusijos specialiųjų pajėgų dalinio „Viking“ elementai.

Be to, okupantai tęsė puolamąsias operacijas Avdijivkos rajone ir pasiekė laimėjimų. Iš geolokuotos filmuotos medžiagos matyti, kad okupantai šiek tiek pasistūmėjo geležinkelio kryptimi į pietryčius nuo Stepovės ir pasistūmėjo į vakarus nuo Krasnogorivkos.

Savo ruožtu Ukrainos ginkluotosios pajėgos kontratakavo Rusijos puolimą Avdijivkos kryptimi, ypač geležinkelio rajone į šiaurę nuo Avdijivkos.

 

Analitikai pastebėjo, kad Rusijos karo korespondentai teigia, jog neva jų kariuomenė kasė tunelius, kad sunaikintų ukrainiečių pozicijas ir suduotų netikėtą smūgį Avdijivkos kryptimi. Rusijos nereguliariosios ginkluotos formuotės „Dikaja divizija“, kurioje iš dalies tarnauja buvę „Wagner“ kariai, nariai esą iškasė 160 metrų ilgio tunelį ir panaudojo jį neįvardytai ukrainiečių pozicijai pakirsti.

Analitikai taip pat pridūrė, kad per pastarąsias tris savaites vykdydamos puolamąsias operacijas Avdijivkos kryptimi Rusijos pajėgos prarado apie 200 šarvuočių.

Be to, Rusijos pajėgos tęsė puolamąsias operacijas į vakarus ir pietvakarius nuo Donecko ir Vuhledaro rajone, tačiau jokių laimėjimų nepasiekė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: