Pirmą kartą nuo invazijos pradžios. Ką Putinas ruošia gruodžio 14 dieną  ()

Žurnalistų teigimu, renginys turės priešrinkiminį pobūdį ir vyks iki Vladimiro Putino perrinkimo, kuris turėtų įvykti 2024 metų kovo 17 dieną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmą kartą nuo karo Ukrainoje pradžios Rusijos Federacijos prezidentas Vladimiras Putinas dalyvaus tiesioginėje linijoje su rusais. Šis renginys numatytas gruodžio 14 d. Apie tai pranešė du šaltiniai, susipažinę su jo rengimo eiga.

2022 metais Kremlius atsisakė didelių viešų formatų, kuriuose dalyvavo Putinas: nebuvo tiesioginės linijos ar spaudos konferencijos. Tačiau šiemet renginys turės priešrinkiminį pobūdį ir vyks prieš V. Putino perrinkimą, kuris turėtų įvykti 2024 metų kovo 17 dieną.

V. Putinas, valdantis šalį nuo 2000 metų, oficialiai dar nepaskelbė savo kandidatūros naujai, formaliai penktajai prezidento kadencijai.

Tačiau jo sekretorius spaudai Dmitrijus Peskovas sakė, kad dabartinis valstybės vadovas patiria „absoliutų gyventojų palaikymą“ ir jo pergalė rinkimuose, jei jis vyks į juos, bus „akivaizdi“.

Pagrindinė V. Putino rinkimų kampanijos tema bus kritika „kolektyviniams Vakarams“, taip pat Rusijos, kaip „taikos salos“ įvaizdis audringame pasaulio chaose, sakė Kremliui artimi šaltiniai.

 

Tuo pat metu sociologų „Russian Feild“ apklausa parodė, kad 68 % rusų nėra pasiruošę palaikyti vyresnio nei 70 metų kandidato į prezidentus. Senatvė buvo viena iš nepopuliariausių galimo kandidato į prezidento postą savybių, taip pat priklausymas LGBT bendruomenei (80 proc.).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(10)
(-5)

Komentarai ()