Košmaras prie Dniepro. „Žuvo 1 216 karių.“ Ukraina skelbia, kas nutiko  ()

Kairiajame Dniepro upės krante rusams nesiseka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penktadienį, lapkričio 17 d., Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas paskelbė pareiškimą apie kairiajame Dniepro krante Chersono srityje esantį placdarmą. Oficialiai patvirtinta, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko ten įsitvirtinti.

Atitinkamas pareiškimas buvo paskelbtas generalinio štabo „Facebook“ paskyroje.

„Ukrainos gynybos pajėgos atliko keletą sėkmingų veiksmų kairiajame Dniepro krante Chersono kryptimi“, - teigė kariškiai. 

Jie patikslino, kad šiame fronto ruože kol kas kalbama ne apie didelį puolimą, o apie riboto masto operacijas, visų pirma žvalgybą, reidus ir sabotažą. Ukrainos ginkluotosios pajėgos, be kita ko, naudojasi placdarmu, kad nustatytų ir sunaikintų Rusijos karinius objektus kairiajame krante.

„Vienas iš pagrindinių šio darbo tikslų – nustumti priešą kuo toliau nuo dešiniojo kranto, kad civiliai gyventojai būtų apsaugoti nuo nuolatinio rusų apšaudymo. Kuo toliau rusų artilerija nuo Chersono, tuo geriau“, - sakoma Generalinio štabo pranešime.

Pasak kariškių, rusai labai aktyviai stengiasi išstumti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas iš placdarmo, per dieną surengdami iki 10 puolimų. Rusijos ginkluotosioms pajėgoms nesiseka ir kartu jos patiria labai didelių nuostolių. Padėtis rusams tokia grėsminga, kad jie buvo priversti perkelti į šią kryptį pajėgas iš kitų fronto dalių.

 

Generalinio štabo duomenimis, egzistuojant placdarmui mūšiuose rusai šiame ruože neteko 1216 karių, dar daugiau kaip 2 tūkst. karių buvo sužeisti. Taip pat buvo sunaikinti 24 rusų tankai, 89 artilerijos pabūklai ir minosvaidžiai, daugiau kaip 130 transporto priemonių, 9 daugkartiniai raketų paleidimo įrenginiai, 9 vandens transporto priemonės, 4 vadavietės ir kelios dešimtys šaudmenų sandėlių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(369)
(38)
(331)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: