[ŽT] Situacija „smogė“ priešui. „Padėtis dar ne kritiška, bet labai labai nemaloni“  ()

Ukrainos kariuomenė įsitvirtino kairiajame Dniepro krante: kaip tai paveikė okupantus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariškiai sugebėjo įsitvirtinti kairiajame Dniepro krante, Chersono srityje. Dėl šios priežasties Rusijos Federacijos okupacinės pajėgos prarado tiekimą, be to, ši situacija turi psichologinį poveikį priešui.

„Ukrainos karių buvimas kairiajame Chersono srities krante suardo logistiką: aprūpinimą kuru, aprūpinimu vandeniu ir amunicija tiems Rusijos daliniams, kurie yra Kinburno nerijoje ir Oleškų kaime. Padėtis dar ne kritiška, bet labai labai nemaloni. Sutrikusi logistika „tai yra tada, kai nežinai, kada atkeliaus amunicija, maistas ir panašiai. Galbūt ji atkeliaus rytoj, o gal po savaitės. Sutrikusi logistika turi labai stiprų poveikį“, – televizijos kanale FREEDOM pažymėjo karo analitikas, buvęs SBU darbuotojas Ivanas Stupakas.

Jis pabrėžė, kad psichologinis spaudimas priešui yra svarbi Ukrainos gynybos pajėgų pažangos sudedamoji dalis. Anot Stupako, socialiniuose tinkluose šiuo metu yra stipriai juntamos susirūpinusios prorusiškų analitikų ir ekspertų nuotaikos – situacija kairiajame krante tikrai smogia tiek Rusijos kariuomenės, tiek Rusijos vadovybės psichikai.

 

„Žinome, kad Ukrainos kariškiai ten perkėlė sunkiąją techniką. Vyksta plėtra. Tai yra, pamažu gauname tokį rezultatą, apie kurį svajojome“, – teigė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(90)
(1)
(89)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: