„Artėja Kremliaus diktatoriaus V. Putino „tiesos akimirka“. Malomužas skelbia, kas bus (Video)  ()

Anot žvalgybos generolo, rusai prie Avdijivkos kasdien praranda apie 400-500 žuvusių karių, tačiau priešas neturi šansų apsupti miesto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupantai tęsia karo veiksmus Avdijivkos srityje, nors patiria didžiulius nuostolius dėl darbo jėgos ir įrangos netekimo. Ukrainos kariuomenės generolas, Užsienio žvalgybos tarnybos vadovas (2005–2010 m.) Nikolajus Malomužas mano, kad Rusijos puolimas Avdijivkai apsupti yra Kremliaus diktatoriaus Vladimiro Putino „tiesos akimirka“.

„Jis asmeniškai davė nurodymus „užimti“ miestą per dvi savaites“, – pabrėžė N. Malomužas.

Priešas į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas Avdijivkos srityje masiškai perkelia dešimtis dalinių, įskaitant desantininkus, samdinius, mobilizuotuosius, taip pat čečėnus ir „Wagner“ grupės kovotojus. Tačiau Ukrainos kariuomenė ten išlaiko tvirtas gynybines pozicijas. Padėtis Avdijivkoje dabar yra sudėtinga, nes ten masiškai telkiamos Rusijos pajėgos, koncentruodamos visas turimas kariuomenes iš kitų frontų ir perkeldamos jas iš Rusijos. Panašu, kad net Kupjanskas prarado pirmenybę.

„Priešas šiandien neturi šansų uždaryti žiedo, juo labiau „paimti“ Avdijivką. Jai „paimti“ reikia itin galingų papildomų resursų ir laiko“, – sakė Ukrainos kariuomenės generolas.

Ukrainos kariuomenė ne tik atmuša priešo atakas, bet ir efektyviai nugali Rusijos pajėgas. Per visą lapkričio 18 d. Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino 1190 įsibrovėlių, nemaža jų dalis buvo likviduota Avdijivkos apylinkėse. Tai yra maždaug 400–500 priešo kovotojų kasdien. Be to, tarp okupantų yra sužeistų. Ukrainos kariuomenė taip pat aktyviai atakuoja Rusijos karių techniką.

 

„Dabar vykdoma užduotis sunaikinti rezervus Avdjivkoje, Bachmute. Ir iš dalies tai yra tie patys sektoriai, kurie atlieka papildomas užduotis - Kupjanskas, Šachtiorskas. Periodiškai Vugledaras, Marjinka“, - pridūrė Užsienio žvalgybos tarnybos vadovas (2005 m. - 2010m.).

Priešas V. Putino nurodymu bando užgrobti Donecko ir Luhansko sritis. Tačiau pagrindinis Rusijos pajėgų dėmesys skiriamas Avdijivkai. Visa tai daroma siekiant parodyti, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms tariamai atėjo „nesėkmė“. Be to, Kremliaus vadovui svarbu turėti konkrečių „pergalių“ iki rinkimų kampanijos pradžios, nes prezidento rinkimai Rusijoje planuojami 2024 metų pavasarį.

 

„Jaučiame, kad bus labai sunku. Bet, vertinu situaciją, prognozuoju, atsilaikysime. Ir ateityje galbūt pradėsime kontratakas. Jei ne ten, tai kituose sektoriuose šalia“, - sakė N. Malomužas.

Karo studijų instituto ataskaitoje pažymima, kad Ukrainos kariai sėkmingai įvykdė puolimą Avdijivkos srityje ir žengė į priekį lapkričio 19 d.

Be to, remiantis nauja Didžiosios Britanijos žvalgybos ataskaita, per pastarąją savaitę intensyviausios kovos vyko trijuose fronto sektoriuose, tačiau nė viena pusė nepadarė jokios reikšmingos pažangos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(1)
(48)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: