Mobilizacija ne blogiausia. Perrinkus Putiną prasidėtų tikra beprotybė (Video)  ()

Netgi rusai savo viešuose puslapiuose rašo: „jie mus apgaus“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po Rusijos prezidento „rinkimų“ Vladimiras Putinas gali pradėti visišką mobilizaciją. Dabar vyksta rinkimų kampanija, todėl Kremlius šios temos visais būdais vengia.

Buvęs SBU pareigūnas Ivanas Stupakas „24 kanalui“ pažymėjo, jog dabar Rusijoje tęsiasi mobilizacija. Tačiau net rusai supranta, kad po rinkimų ji taps didelio masto.

Iš tiesų, po 2024 m. kovo gali būti, kad mobilizacija įgaus didelį pagreitį. Net rusai savo viešuose puslapiuose rašo: „Jie mus apgaus“. Pažadai, kad mobilizacijos nebus, bus ignoruojami“, – sakė jis.

Bet kokiu atveju Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi būti pasirengusios tam, kad į frontą atvyks daug mobilizuotų rusų. Net ir prastai pasiruošę okupantai turi gebėjimą prisitaikyti. Todėl Ukrainos gynėjams reikia daug ginklų, ypač kasetinės amunicijos ir FPV bepiločių orlaivių.

Ivanas Stupakas pažymėjo, kad Kremlius stengsis rasti didelę pinigų sumą. Kad tai pasiektų, V. Putino režimas darys spaudimą verslininkams, reikalaus didžiulių mokesčių ir atims verslus.

„Jie darys spaudimą verslui. Verslas turės sumokėti mokesčius iš anksto. Kažkam bus paskaičiuoti mokesčiai. Galbūt iš nemokėjusių mokesčių atims verslą ir atliks perskirstymą. Tokie procesai greičiausiai bus“,– prognozavo buvęs SBU darbuotojas.

 

Rusijos elitas nepatenkintas tuo, kas vyksta, ir svajoja grįžti į 2014-uosius, kai galėjo laisvai leisti pinigus Vakarų šalyse. Tačiau jie labai bijo pasisakyti prieš V. Putiną. Juk už tai Kremlius gali atimti jų verslą ar net nužudyti.

NSDC sekretorius O. Danilovas sakė, kad Rusija gali pradėti visišką mobilizaciją po rinkimų. Anot jo, 2024 metų kovo 17-ąją vyksiantys prezidento rinkimai yra svarbi Kremliaus data.

 

O. Danilovas pažymėjo, kad Rusija pasirodė esanti atsparesnė Vakarų sankcijoms nei tikėtasi ir nuolat pila lėšas į gynybos sektorių. Šalies agresorės ekonomika vis labiau pereina į karo režimą.

Jo nuomone, efektyviausias būdas užkirsti kelią pasikartojančiai agresijai yra Rusijos išskaidymas į kelias dalis.

Anksčiau Vyriausioji žvalgybos valdyba pranešė, kad Rusija yra pasirengusi atvirai masinei mobilizacijai, tačiau dar negali jos paskelbti. Prezidento rinkimai tam užkerta kelią. Be to, mobilizacija yra labai stiprus smūgis Rusijos ekonomikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(4)
(1)

Komentarai ()