"Nike" užpatentavo savaime užsirišančius batus (Video)  (12)

Kompanija "Nike" užpatentavo savaime užsirišančius sportinius batelius, kurių idėja bene pirmą kartą buvo panaudota fantastiniame filme "Atgal į ateitį". Iš patento aprašymo preliminariai galima spręsti, jog jų veikimo principas būtų labai panašus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patente aprašomas gaminys yra labai panašus į fantastiniame filme pavaizduotą koncepciją. Paraiškoje patentui gauti rašoma: "Automatinė bato užrišimo sistema sisideda iš dirželių masyvo, kurie gali būti automatiškai įtraukiami arba išleidžiami, taip keičiant batų suveržimą ir atlaisvinimą". Iš to galima spręsti, kad raišteliai patys nesusivarstys (bet kuriuo atveju tai būtų daug sudėtingesnis gaminys), tačiau nepaisant to, dirželiai turėtų tą pačią funkciją atlikti ne ką prasčiau.

Bato kulne bus integruotas mažytis baterija maitinamas motoras, tačiau planuose nedetalizuojama, kokiomis priemonėmis batus dėvintis asmuo perduos batams signalą susiveržti arba atsilaisvinti. Tekste minimi tiek "mygtukai", tiek "jungikliai", tiek "svorio jutikliai", tačiau kokia bus konkreti kiekvieno šių elementų funkcija lieka paslaptimi.

Išradimas - jei jis būtų įdiegtas praktikoje - atvertų duris ištisai savaime susiveržiančių įtaisų rinkai, įskaitant pačiūžas, slidinėjimo batus, snieglenčių batus ir bet kokio kitokio tipo avalynę. Kol kas tai koncepcija, tad realaus gaminio teks palaukti mažiausiai kelerius metus. Filme "Atgal į ateitį" jie buvo naudojami 2015 metais - gal laukti išties liko ne tiek jau ir daug?

Tolesniame video pateikta ištrauka iš filmo "Atgal į ateitį", kurioje pagrindinis filmo herojus apsiauna savaime susiveržiančius batus:


 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: