Ištempė vos 3 savaites. Pirmą kartą sunaikinta naujausia Rusijos „mirties kapsulė“ (Foto)  ()

Spalio pabaigoje žiniasklaida pranešė, kad Rusija gavo 14 „Plastun-SN“ visureigių. Jie gali būti naudojami tiek atliekant žvalgybą, tiek evakuojant sužeistuosius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pajėgos Zaporižios regione sunaikino pirmąjį naują Rusijos visureigį „Plastun-SN“. Apie tai pranešė grupuotės „Informacinis pasipriešinimas“ stebėtojas Oleksandras Kovalenko.

Kovalenko teigimu, šis visureigis turėjo kompensuoti šarvuotų kovinių mašinų trūkumą Rusijos daliniuose.

„Oficialiai apie šių mašinų pristatymus Rusijos pajėgomsbuvo pranešta spalio 29 d.“, – rašo Kovalenko.

Be to, karo stebėtojas pažymėjo, kad šis visureigis neturi kieto stogo ir yra „mirties kapsulė“.

Spalio pabaigoje tankų istorikas Andrijus Tarasenko pasakojo, kad Rusijos armija pradėjo naudoti vikšrinius visureigius „Plastun-SN“.

 

Buvo pranešta, kad jie gali atlikti žvalgybos automobilio vaidmenį arba būti naudojami sužeistiesiems evakuoti. Iš viso jame telpa 8 žmonės, iš jų 4 gelbėtojai, 2 sužeistieji ir įgulos nariai.

 

Visureigiai gaminami pagal Rusijos gynybos ministerijos užsakymą. Jie gali pasiekti maksimalų 50 km/val. greitį. Kaip pranešė žiniasklaida, Rusijos armija užsakė 50 „Plastun-SN“ vienetų, iš kurių 14 jau buvo gauti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(6)
(49)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()