[ŽT] Senas šarvuotis su dar senesne patranka. Fronte pastebėtos visiškos lupenos  (22)

Rytų Ukrainoje, Donecko srityje, buvo pastebėtas sena šarvuota mašina MT-LB su dar senesniu 2M-3 bokšteliu, ginkluotu dviem 25 mm automatinėmis patrankomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Forbes“ rašo, kad neseniai paskelbtame Rusijos žiniasklaidos reportaže apie žiaurų mūšį dėl Avdijivkos Donecko srityje buvo parodytas senas šarvuotis MT-LB, ginkluotas dar senesniu 2M-3 koviniu bokšteliu su 25 mm automatinėmis patrankomis.

„Tokie MT-LB su 2M-3 bokšteliais anksčiau buvo pastebėti pakeliui iš Rusijos Federacijos į kovos zoną Ukrainoje. Tokios mašinos budėjo šalia civilių statybininkų komandų laikinai okupuotoje Ukrainos dalyje, matyt, siekiant apsaugoti žmones, kurie rusams statė įtvirtinimus“, – pažymi leidinys.

MT-LB su bokšteliu 2M-3, dabar parodytas rusų žiniasklaidos, skiriasi nuo ankstesnių, nes tas senas bokštelis yra giliau integruotas į mašinos korpusą.

 

Rusija pradėjo gaminti tokias mašinas pavasarį, derindama senus korpusus ir bokštelius. Tiesiog iš ilgai sandėliuojamų ginklų gaminamos tokios nesąmonės, kurios nėra efektyvios, bet puikiai tinka mėsos šturmams. Kadangi Rusija nevertina savo karių gyvybių, jiems tinka bet kokie įrankiai.

(15)
(1)
(14)

Komentarai (22)