Be pauzių. Baisus vienas kito naikinimas. „10% priklauso jiems, 90% – mums“  ()

„Ir dar jie tiki, kad Trumpas ateis į Baltuosius rūmus, nutrauks ginklų tiekimą ir 2025 m. jie pasieks savo.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žiemą karas Ukrainoje nebus mažiau intensyvus, fronto linijoje bus absoliučiai baisus vienas kito naikinimas. Tai per teletoną sakė karo analitikas Jevhenij Dikij.

„Pauzės nebus. Fronto linijoje bus absoliučiai baisus vienas kito naikinimas. Tačiau didelio judėjimo nebus – žemėlapis nejudės“, – pabrėžė jis. Anot jo, bus labai žiaurių mūšių, tačiau pozicinių.

Dikij pažymi, kad Rusija bijo paskelbti apie puolimą prieš Avdijivką, nes pripažįsta, kad jos gali ir nepaimti. Anot jo, Avdijivka vis dar yra toks „labai kietas riešutėlis“. Jis pažymi, kad miestas atsilaikė 2014 metais ir laikosi iki šiol.

„Ir čia ne tik apie žmones, bet ir apie vietovę. Avdijivkos „pramoninė zona“ yra natūrali įtvirtinta teritorija. Ji kartu su Avdijivkos kokso gamykla labai panaši į „Azovstal“, kur mūsų kariai du su puse mėnesio išbuvo visiškoje apgultyje, o Avdijivka, ačiū Dievui, neapgulta. Labai tikiuosi, kad Avdijivkoje jie susilaužys dantis, bet šiuo metu situacija ten yra sunki“, – sakė analitikas.

Anot jo, pirmą kartą nuo 2014 metų kautynės vyksta ne prie pramonės zonos, o jos viduje. „10% pramoninės zonos priklauso jiems, o 90% mums. Dabar vyksta mūšiai dėl atskirų gelžbetoninių pastatų“, – pažymėjo Dikij.

 

Anot jo, viena iš to priežasčių – kadrų trūkumas gynybos pajėgose. „Jei vis tik turėsime trauktis iš Avdijivkos, tai sveikinimai ne ten esantiems mūsų vaikinams ir merginoms, bet sveikinimai tiems, kurių dabar ten nėra“, – pridūrė jis.

 

Dikij pažymėjo, kad labai svarbu „neiššvaistyti 2024-ųjų taip, kaip 2023-uosius“, ne tik sutelkiant žmones, bet ir „įleidžiant“ lėšas bei valdymą į savo gynybos pramonę.

 

Jis pažymėjo, kad Rusija nori pergalės ir tada Ukraina taps net ne Krymu, o Buča. „Jie išsikėlė sau tikslą 2025 m. Jie mus įvertino ir suprato, kad 2024 metais antrajai pasaulio armijai visiškai nėra šansų prasiveržti pro mūsų gynybą ir pasiekti Kyjivą bei Charkivą. Jų užduotis 2024 metams yra išlaikyti okupuotas teritorijas ir maksimaliai naikinti mus, jas vaduojant. Ir dar jie tiki, kad Trumpas ateis į Baltuosius rūmus, nutrauks ginklų tiekimą ir 2025 m. jie pasieks savo“, – pasakė Dikij.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(1)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: