„Aš paskambinau Putinui!“ Audringa kalba. Ką Liuksemburgo ministras į akis rėžė Lavrovui  ()

Liuksemburgo užsienio reikalų ministras Xavieras Bettelis per ESBO susitikimą emocingai kreipėsi į Lavrovą ir visą Rusijos delegaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio 30 dieną Skopjė prasidėjo ESBO susitikimas, kur dalyvavo ir Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas. Liuksemburgo užsienio reikalų ministras kreipėsi į jį ir paminėjo, kad jo močiutė buvo rusė, o jis pats prieš 2022 metų vasario 24-osios įvykius asmeniškai palaikė labai gerus santykius su Putinu. Net po invazijos į Ukrainą jis skambino Rusijos vadovui. Už tai Bettelis buvo aštriai kritikuojamas.

Po įvykių Bučoje Xavieras Bettelis suprato, kad Putino sustabdyti nepavyks. Kremlius savo elgesiu sugriovė tai, kas buvo pastatyta kultūros, politikos ir ekonomikos atžvilgiu.

Liuksemburgo užsienio reikalų ministras pasakojo, kad Putinui sakė, kad nuo šiol Sirija, Šiaurės Korėja ir Eritrėja taps artimiausiomis Rusijos draugėmis ir sąjungininkėmis. Bettelis paminėjo, kai Putinas atsakydamas kliedėjo apie „biolaboratorijas, rusų kalbą ir nacius“ Ukrainoje. Tačiau tokie Kremliaus naratyvai iš esmės yra ir visada buvo neteisingi.

 

Po to Xavieras Bettelis kreipėsi į Rusijos delegaciją, sakydamas, kad neklausys Lavrovo kalbos. Bettelis paragino Kremlių sustoti, nes neįmanoma paaiškinti Putino sprendimo įsiveržti į Ukrainą priežasties.

„Pradėti karą lengva, bet ji užbaigimas yra lyderių bruožas“, – baigdamas sakė ministras.

(70)
(1)
(69)

Komentarai ()

Susijusios žymos: