[ŽT] 2024 m. sausį. Lietuvos kariuomenei uždarys kelią į Rusiją, Kiniją ir Moldovą  ()

Tokių valstybių sąrašą parengė Lietuvos krašto apsaugos ministerija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvos kariuomenės kariams gali būti uždrausta laisvalaikiu lankytis daugelyje šalių, praneša LRT. Tokių valstybių sąrašą parengė Lietuvos krašto apsaugos ministerija. Tai visų pirma liečia Rusiją, Kiniją ir Moldovą bei Padniestrę. Be jų, Lietuvos kariams bus uždrausta keliauti į tas šalis, kuriose URM rekomenduoja nesilankyti arba iš ten nedelsiant išvykti.

Kaip minėta, nedraugiškų šalių sąraše taip pat yra Baltarusija, Kazachstanas, Uzbekistanas, Tadžikistanas, Kirgizija, Turkmėnistanas, Armėnija, Azerbaidžanas, Sakartvelas, Pietų Osetija ir Abchazija. Tikimasi, kad draudimas įsigalios 2024 metų sausį. Iki šio laiko telieka nuspręsti, kokiais atvejais Lietuvos kariškiams bus suteiktas leidimas lankytis šiose šalyse.

 

Anksčiau Seimo nariai siūlė uždrausti Baltarusijos piliečiams išduoti leidimus gyventi. Projekto iniciatoriai nusprendė sulyginti baltarusius ir rusus jų teise likti Baltijos šalyje, „kad geriau apgintų nacionalinio saugumo interesus“. Tuo pat metu rekomenduojama „duoti leidimą“ dėl humanitarinių priežasčių „žmonėms, bėgantiems nuo režimų persekiojimo ir represijų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(8)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: