[ŽT] „Tai pavojinga.“ Prasidėjo tūkstantinis baltarusių antplūdis į Lietuvą. Kas vyksta  ()

„Labai svarbu pabrėžti, kad ir toliau remiame humanitarinį koridorių.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kaščiūnas ketina registruoti ribojančių priemonių įstatymo pataisas – siūloma naikinti galimybę naujai atvykusiems Baltarusijos piliečiams gauti laikiną gyventojo statusą. Apie tai pranešė „Lietuvos radijas“ ir LRT televizija.

„Labai svarbu pabrėžti – mes ir toliau išlaikome humanitarinį koridorių. Kitaip tariant, jeigu tai yra tikrai žmogaus teisių gynėjai, žmonės, Baltarusijos režimo represuoti žmonės, Užsienio reikalų ministerija galės suteikti tokį humanitarinį koridorių. Kalbant apie laikinus darbuotojus, išlaikysime vieną išimtį – kvalifikuotai darbo jėgai“ – teigia NSGK pirmininkas Kasčiūnas.

Anot jo, permainos nukreiptos į ekonominius imigrantus iš Baltarusijos – į Aleksandro Lukašenkos režimo tarnybų infiltruotą grupę.

Kaščiūnas tvirtina, kad šis žingsnis padės sumažinti grėsmes Lietuvos saugumui ir Baltarusijos opozicijai pačioje Lietuvoje.

 

Po 2020 m. Baltarusijos prezidento rinkimų prasidėjo politinės represijos, kurios tęsiasi iki šiol. Dėl to tėvynę paliko iki pusės milijono baltarusių, tai 5,5 proc. šalies gyventojų. Pastebimas tūkstantinis baltarusių antplūdis į nepilnus tris milijonus gyventojų turinčią Lietuvą, tarnybos baiminasi, kad Rusijos ir Baltarusijos žvalgybos tarnybos gali bandyti paveikti imigrantus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(3)
(23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: