Ieškomas atpirkimo ožys. Zelenskio ir Zalužno konfrontacija nereiškia nieko gero  ()

Vis dar sklando gandai apie nesutarimus tarp Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado Valerijaus Zalužno ir šalies prezidento Volodymyro Zelenskio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šaltinis iš Zalužno rato skelbia, kad Zelenskis turi dvi kariuomenes – viena yra teisingoji, kurioje yra Sausumos pajėgų ir Karinių oro pajėgų vadai, kita – blogoji, pavaldi Zalužnui.

Jei taip yra, tai tikrai gali demotyvuoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadą. Ypač kai ieškoma atpirkimo ožio, kodėl kontrataka nepavyko taip, kaip planuota. Šis vidinis nesutarimas yra didelė Rusijos nauda. Tai teigia Latvijos majoras, Nacionalinės gvardijos štabo karininkas Jānis Slaidiņš.

Kita vertus, reikia žiūrėti, ką ukrainiečiai pasiekė. „Pagrindinis ukrainiečių laimėjimas – Rusijos Juodosios jūros laivyno išstūmimas iš Sevastopolio“.

Be to, teigiama, kad Zalužnas JAV gynybos sekretoriui sakė, kad Zelenskis nesuteikia ginkluotųjų pajėgų vadovybei veiksmų laisvės.

Galbūt visa tai yra emocinis išsekimas, bet vis tiek bus daug iššūkių, karas tęsiasi. Tačiau kai aukščiausiuose valdžios sluoksniuose kyla vidinė nesantaika, tai nieko gero nežada. Oficialiai Ukraina, žinoma, visa tai neigia, sako Slaidiņš.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis neva bendrauja su kai kuriais ginkluotųjų pajėgų vadais, aplenkdamas vyriausiąjį kariuomenės vadą Valerijų Zalužną, ir tai neleidžia Zalužnui vadovauti visai kariuomenei, praneša „Ukrainska Pravda“, remdamasi šaltiniais. Leidinys paskelbė straipsnį, kuriame toliau nagrinėjama galimo Zelenskio ir Zalužno konflikto tema.

 

Zelenskis ir jo biuras neigia, kad toks konfliktas egzistuoja.

„Matote, kartais susidaro įspūdis, kad Zelenskis turi dviejų tipų Ukrainos ginkluotąsias pajėgas: „gerąsias“, kurioms vadovauja Rytų grupės vadas Oleksandras Sirskis ir kiti favoritai, ir „blogąsias“, vadovaujamas Zalužno. Tai stipriai demotyvuoja vyriausiąjį vadą, o svarbiausia – neleidžia vadovauti visai kariuomenei“, – sakė vienas leidinio pašnekovas.

 

Tiesioginis kontaktas su vadais pagreitina Zelenskio darbą, bet destabilizuoja Zalužno darbą, kuris dalį informacijos sužino iš savo pavaldinių „gal tik pagrindinio štabo susirinkimuose, jei iš viso“, – rašoma leidinyje. Zelenskio biuras publikacijos kol kas nekomentavo.

Kaip nesutarimo pavyzdį publikacijos autoriai įvardija karo komisariatų vadovybės atleidimą, galėjusį sužlugdyti mobilizacijos planus, taip pat kai kurių vadų atleidimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(9)
(-8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()