„53 šalys. Eina tūkstančiais.“ Lenkija skelbia įspūdingus skaičius. Kas vyksta pasienyje  ()

Į ES bandė patekti migrantai iš 53 šalių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2023 metais per Baltarusiją į Lenkiją bandė patekti 26,5 tūkst. migrantų. Statistinius duomenis pateikė Lenkijos pasienio tarnyba.

Vien gruodžio 15 dieną kariškiai sulaikė du iš Baltarusijos atvykusius Turkijos piliečius. Vos per pusę mėnesio užfiksuoti 178 bandymai neteisėtai patekti į šalį.

Į ES bandė patekti migrantai iš 53 šalių. Vidutiniškai per dieną Lenkijos pasieniečiai sulaiko apie 75 žmones.

Baltarusijos pasienio komitetas taip pat dažnai komentuoja situaciją pasienyje. Agentūra reguliariai praneša apie atvejus, kai randami sunkios fizinės būklės migrantai, teigiantys, kad buvo priverstinai išvaryti už ES sienų. Taip pat užfiksuoti pabėgėlių kūnų radimo faktai.

Situacija pasienyje

Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje nuolat tvyro įtampa. 2022 m. spalį Lenkija baigė statyti sieną, pažabodama migraciją. Plieno tam sunaudota 49 tūkst. tonų. Be to, įrengta 2,5 tūkst. stebėjimo kamerų.

Lenkijos kariuomenė prie Baltarusijos sienos dislokavo daugiau nei 1000 karių ir beveik 200 karinės technikos, pasienyje dislokavo snaiperius ir sukūrė kovos inžinierių batalioną.

 

Atsižvelgiant į „Wagner“ samdinių atvykimą į Baltarusiją, taip pat į Aleksandro Lukašenkos pareiškimus susitikime su Vladimiru Putinu, kad samdiniai „prašo atvykti į Varšuvą ekskursijai“, Lenkija pažadėjo toliau stiprinti sieną.  Be to, Lenkijos valdžia pagrasino Baltarusijai dar didesne izoliacija, įskaitant sienų uždarymą.​

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(96)
(4)
(92)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: