[ŽT] Ukrainos kerštas artėja. „Gudrus rusų planas nepasiteisins.“ Kas vyksta  ()

„Rusijos Juodosios jūros laivyno traukimasis tapo neišvengiamu.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai Ukrainoje pasirodys F-16, Rusijos laivynas negalės pasislėpti nuo artėjančio Ukrainos keršto net rytinėje Juodosios jūros dalyje. Tokią nuomonę „Newsweek“ išsakė Hagos Strateginių studijų centro analitikas Frederikas Mertensas.

Pažymima, kad, dėl nuolatinių Ukrainos raketų ir karinio jūrų laivyno bepiločių orlaivių atakų prieš karinius objektus Kryme, rusai buvo priversti didžiąją dalį laivyno perdislokuoti į Novorosijską. Tačiau rusai taip pat paskelbė apie planus įkurti karinio jūrų laivyno bazę dar toliau nuo Ukrainos – Očamčyros mieste, priklausančiame okupuotam Sakartvelo Abchazijos regionui.

Mertensas pažymėjo, kad Očamčyra yra „tiek toliau nuo Ukrainos Juodojoje jūroje, kiek tai įmanoma“.

„Tai, kad šis strateginis Rusijos Juodosios jūros laivyno traukimasis tapo neišvengiamu, yra ir dabartinių Ukrainos operacijų rezultatas, ir aiškus pavojus, kurį kelia naikintuvų F-16 atvykimas“, – sakė jis.

 

Mertensas pabrėžia, kad F-16 rusams kelia daug didesnę grėsmę nei tai, ką dabar turi Ukrainos ginkluotosios pajėgos. Visų pirma, šie orlaiviai gali visiškai išnaudoti priešlaivinių raketų „Harpoon“ potencialą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(187)
(4)
(183)

Komentarai ()

Susijusios žymos: