„Mes švaistome savo laiką. „Nepavyko“ Zaporižios srityje.“ Neįtikėtina. Ką daro Ukrainos biurokratai  ()

„Valdžios“ biuruose girdimas nerimas pamažu plinta ir į frontą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainoje biurokratija stojo kelyje prieš pergalę – Ukrainos ginkluotosios pajėgos sudarė planą žiemai, tačiau abejoja. Dėl kvailo delsimo tvarkyti dokumentus Ukrainos kariuomenei jau „nepavyko“ Zaporižios srityje.

Dėl veiksmų darnos stokos Ukrainos „valdžios“ biuruose kartais girdimas nerimas dėl karo pamažu plinta į frontą. AP rašo apie pagrindines problemas.

Plačiau apie incidentą Zaporižios kryptimi kalbėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojas Konstantynas Denisovas. Ne veltui kai kurie žmonės šiuolaikinį karą su Rusijos Federacija vadina „dronų karu“. Jie būtini daugumoje kruopščių operacijų, kuriomis siekiama išvaduoti Ukrainą, patvirtino Konstantynas.

Tačiau Ukraina neskuba ruošti dronų operatorių. Jo asmeninė patirtis tokia: 75 kariškiai turėjo laukti 7 mėnesius reikalingų dokumentų iš kelių vyriausybinių įstaigų, o juk šį laiką galėjo skirti rusams likviduoti.

„Mes švaistome savo laiką“, – pareiškė jis.

Jo kritikai pritaria ir kiti karinių dalinių vadai. Jie taip pat skundžiasi dėl kovinių misijų trikdžių dėl personalo „trūkumo“ ir delsimo remontuoti dronus.

 

Tuo tarpu Ukrainos gynybos ministerijos vadovas Rustemas Umerovas tikina, kad valstybė turi pakankamai karių ir ginklų, kad galėtų pradėti kitą karo veiksmų etapą. „Mes esame pajėgūs ir galime apsaugoti savo žmones, ir mes tai padarysime... Turime planą ir jo laikysimės“, – gruodį interviu leidiniui sakė Umerovas.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos taip pat patvirtina, kad šios žiemos „planas“ yra sudarytas. Pasak vienos iš pėstininkų brigadų, esančių Bachmuto kryptimi, vado „Parker“, dabar svarbiausia neprarasti kariuomenės. Tai yra, naujas tikslas – išgelbėti kuo daugiau Ukrainos karių gyvybių.

 

„Turime kalbėti aiškiai... Šią žiemą neįmanoma išvaduoti Donecko ar Bachmuto, nes jų (okupantų – UNIAN) per daug“, – sakė jis.

Kai kurie analitikai neatmeta, kad Ukraina gali net perleisti jau „išlaisvintas“ teritorijas Rusijos Federacijai. O kartu Ukrainos ginkluotosios pajėgos privers Rusiją mokėti nepaprastai didelę kainą už kiekvieną žemės sklypą. Taip teigia Tarptautinio strateginių studijų instituto Londone vyresnysis bendradarbis Benas Barry.

„Jei Rusija ir toliau žengs į priekį, tikėtina, kad ji pasieks nedidelių teritorinių laimėjimų, bet patirs didžiulius nuostolius“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(1)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: