„Putinas pasirengęs „pristabdyti“ karą.“ Skelbiama, kas slypi už šių pareiškimų  ()

Vakarų spaudoje pasirodo pranešimų, kad Vladimiras Putinas yra pasirengęs „pristabdyti“ karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų spaudoje pasirodo pranešimų, kad Vladimiras Putinas yra pasirengęs „pristabdyti“ karą. Anot NYT, Rusijos prezidentas diplomatiniais kanalais demonstruoja savo pasirengimą paliauboms ir deryboms. Politikos strategas Michailas Šeitelmanas „24 kanalui“ paaiškino, kas slypi už šių pareiškimų ir kaip suprasti Rusijos pėdsaką Vakarų žiniasklaidos medžiagoje. Anot jo, Putinas panašų „triuką“ padarė 2022 m.

Kaip suprasti rusų pėdsaką

2022 m. gegužės–birželio mėn. Amerikos žurnalas „National Interest“ pirmą kartą paskelbė „taikos planą“ su 15 sąlygų.

Štai keletas iš jų:

● Ukraina į Konstituciją įves „amžiną neutralumą“;

● Ukraina pripažins Krymo aneksiją;

● Rusija iki vasario 24 dienos išves visas savo karines pajėgas į pozicijas, išskyrus fronto liniją Donbase;

● Ukraina sumažins savo sausumos pajėgas iki 150 000 karių ir 100 000 rezervistų.

● Rusijos prižiūrima Ukraina sunaikins visas savo „smogiamąsias sistemas“, nekurs ir nepirks jokių ginklų ir uždarys 26 savo „JAV finansuojamas biologinių tyrimų laboratorijas“.

„Nedelsdami kreipėmės į Putino spaudos sekretorių Dmitrijų Peskovą su klausimu „ką manote apie šį taikos planą? Į ką jis atsakė: „Nežinome, neskaitėme“. Nors akivaizdu, kad jie tai parašė. Dabar po NYT straipsnio jie taip pat kreipėsi į Peskovą. Jam neužduodami atsitiktiniai klausimai. Nėra korespondentų, kurie galėtų klausti, ko jie nori. Jie klausia, ką jis užsakė. Ir jis pasakė: „Ne, Putinas taip nemano“. Tai standartinė istorija“, – pažymėjo politikos strategas.

Ar Putinas pasiruošęs „sustabdyti“ karą?

 

Anot Šeitelmano, Kremlius nori būti įtikinamas, iškelti reikiamas sąlygas ir tik tada sutiks. Užsakytas straipsnis, o po to komentarai – okupantai per plataus masto invaziją šią techniką panaudojo jau daugiau nei 15 kartų. Panašius pasakojimus galima stebėti kartą per du mėnesius.

Per metus „krašto apsaugai“ biudžete bus išleista 10,775 trilijono rublių – 70% daugiau nei 2023 m., 2,3 karto daugiau nei 2022 m. ir tris kartus daugiau nei prieškario 2021 m.

 

Putinas yra pasirengęs „pristabdyti“ karą dėl vieno – atkurti karinį potencialą, kad galėtų veržtis į Kyjivą, Odesą ir kitus didžiuosius Ukrainos miestus. Nuo 2023 metų Rusijos okupantai sugebėjo užimti apie 500 kvadratinių kilometrų, o Ukrainos kariškiai jau išlaisvino tam tikrą teritoriją.

„Tokiu greičiu kariaujant jiems reikia 1200 metų, kad užgrobtų visą Ukrainą. Putinas supranta, kad jis neturi 1200 metų, todėl jam reikia kažkaip visa tai pagreitinti, bet tai neveikia iš karto“, – pažymėjo Šeitelmanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(4)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: