„Dingo iš radaro“. Ekspertai paaiškino, ar įmanoma numušti Tu-22M3  ()

Vargu ar rusai būtų galėję numušti savo bombonešį oro gynybos raketa, aiškino ekspertai. Tuo tarpu neįvardytas gynybos pajėgų atstovas pranešė, kad Tu-22M3 tikrai dingo iš radaro ir nežinia kodėl.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialiniuose tinkluose pasirodė pranešimai apie galimai numuštą Rusijos bombonešį Tu-22M3, kuris galėjo nukentėti ore virš Rusijos Federacijos Kursko srities.

Numušti priešo lėktuvą tikrai įmanoma, nes prieš šešis mėnesius panašiomis aplinkybėmis virš Briansko srities buvo sunaikinti priešo kariniai lėktuvai.

Ekspertų grupė portalui „RBK-Ukraina“ analizavo sąlygas, kurioms esant yra tikimybė numušti Rusijos ginkluotųjų pajėgų bombonešį.

Portalas paskelbė socialiniuose tinkluose esančių įrašų ekrano kopijas, kuriose kalbama apie galimą vieno iš Tu-22M3, galėjusių dalyvauti apšaudant Ukrainos Čerkasų sritį, numušimą.

Apie tai „Telegram“ kanale rašė karo žurnalistas Andrijus Caplienka – jis pažymėjo, kad tai gali būti Rusijos ginkluotųjų pajėgų 52-ojo sunkiosios aviacijos pulko lėktuvas, dalyvavęs raketų paleidimuose virš Kremenčuko, Umano ir Dnipro. Ekrano kopijoje nerodoma, iš kurio šaltinio buvo gauta informacija.

Situaciją dėl Tu-22M3 pakomentavo du ekspertai – „Informacinio pasipriešinimo“ grupės kario stebėtojas Oleksandras Kovalenko ir karo ekspertas Oleksandras Musienko.

Kovalenko priminė, kad Ukraina panašias operacijas jau atliko 2023 metų pavasarį. Visų pirma, Briansko srityje oro gynybos sistemos „Patriot“ paleistos raketos numušė du Rusijos lėktuvus Su-34 ir Su-35, taip pat tris įvairaus tipo sraigtasparnius Mi-8. Jo nuomone, kariuomenė yra pajėgi pasiekti tokį tikslą, tačiau verta sulaukti Generalinio štabo patvirtinimo.

„Numušti Tu-22M3 Kursko srityje visiškai įmanoma. Tačiau reikia sulaukti oficialių pranešimų ir tik po to padaryti atitinkamas išvadas“, – sakė karo stebėtojas.

 

Musienko pažymėjo, kad Ukraina stebi bombonešių Tu-22M3, galinčių pakilti iš keturių Rusijos Federacijos oro bazių – „Belaja“ (Irkutsko sritis), „Diagilevo“ (Riazanės sritis), „Šaikovka“ (Kalugos sritis), „Olenja“ (Murmansko sritis), veiklą.

Viskas žinoma apie Rusijos lėktuvų trajektoriją, yra ir informacijos apie tai, kur jie gali būti. Todėl pataikyti į juos įmanoma tuo metu, kai jie yra raketos „Patriot“ nuotolio zonoje – tai yra 80 km nuo Ukrainos sienos.

„Visa reikalinga informacija yra. Iš esmės galime paskaičiuoti ir įvertinti jų galimybes. Jei kalbame apie „Patriot“, tai sistema sulaiko taikinius 80 km atstumu“.

Žurnalistai taip pat paklausė Kovalenko ir Musienko, ar Rusijos oro gynybos pajėgos gali numušti Rusijos bombonešį. Abu ekspertai abejoja, ar įmanoma draugiška ugnis – Rusijos ginkluotosios pajėgos aiškiai mato lėktuvus radare ir negali jų supainioti, pavyzdžiui, su dronu.

 

Portalas paskelbė ir anoniminio pašnekovo iš gynybos pajėgų komentarą. Pašnekovas pažymėjo, kad Tu-22M3 tikrai dingo iš radaro, tačiau kodėl taip atsitiko, nežino.

Tu-22M3 yra Rusijos bombonešis, galintis paleisti įvairių tipų raketas, įskaitant Ch-22, išvystantis iki 2300 km/val. greitį ir skrendantis iki 13 km aukščio. Lėktuvas gali paleisti raketas, kurių smūgio nuotolis yra iki 600 km, o jas reikia paleisti maždaug 6 km aukštyje.

Ukrainos vadovybė dar nepatvirtino, kad dėl nežinomų priežasčių nukrito Rusijos ginkluotųjų pajėgų Tu-22M3.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(99)
(7)
(92)

Komentarai ()