Viltis Ukrainai. „Hibridinis Patriot“, pagamintas vietoje (Video)  ()

Ukraina gali tikėtis, kad sąjungininkai pateiks dar keletą „Patriot“ oro gynybos sistemų baterijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karo analitikas Denisas Popovičius mano, kad Ukraina gali tikėtis per 2024 metus gauti vieną ar dvi „Patriot“ baterijas. Tačiau daugiausia dėmesio galima skirti „FrankenSAM“ projektui.

Tokią nuomonę jis išsakė televizijos kanalo FREEDOM eteryje.

„Patriot“ yra sudėtingas produktas, jis mums nebus tiekiamas taip, kaip sviediniai... Yra „Patriot“ klientų, yra šalių, kurios suinteresuotos priimti šią priešlėktuvinių raketų sistemą. Tai kainuoja daug pinigų - ir pati oro gynybos sistema bei amunicija jai. Todėl nesitikėčiau kad gausim šiuos kompleksus dideliais kiekiais. Visai gali būti kad per metus gausime dar vieną ar dvi baterijas. Tai irgi labai rimta pagalba, ypač tose srityse, kur priešas mato, kad tokių sistemų neturime, ir paleidžia greitaeigias raketas Ch-22, tas pačias „Kinzhal“, – aiškino jis.

D. Popovičius neatmeta, kad per metus Ukraina taip pat galės gauti oro gynybos sistemų IRIS-T ir NASAMS, kurios padės apsaugoti dangų nuo Rusijos atakų.

 

„Mums bus suteikta pagalba. Bet, man regis, didelis dėmesys bus skiriamas šiam „FrankenSAM“ projektui, tai yra hibridinei oro gynybos sistemai, kur apskritai toks „Patriot“ gali būti įdiegtas. Hibridas, galintis apsaugoti mūsų dangų ir nuo tokių greitaeigių ginklų: balistinių, aerobalistinių, Ch-22 ir pan.“, – reziumavo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(0)
(69)

Komentarai ()