Po šio interviu nebus jokių taikos derybų. Zelenskis pasakė ką galvoja apie Putiną, pateikė bauginančių prognozių (Video)  ()

Rusija iki 2025 metų turės daugiau nei 500 000 aukų, žuvusių ir sužeistųjų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interviu „The Economist“ Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis griežtai perspėja: jei Ukraina pralaimės kovą, Vladimiras Putinas priartins karą prie Vakarų.

„V. Putinas silpnumą užuodžia kaip plėšrūnas, nes jis yra plėšrūnas. Jis užuodžia kraują, žino savo jėgas. Ir jis nori tave suvalgyti vakarienei su visa tavo ES, NATO, laisve ir demokratija“, - sako V. Zelenskis.

Interviu metu Ukrainos prezidentas apmąsto ir prabėgusius metus.

„Galbūt 2023-aisiais mums nepasisekė tiek, kiek norėjo pasaulis. Galbūt viskas vyko ne taip greitai, kaip buvo įsivaizduojama“, - sako V. Zelenskis. Taip pat prezidentas cituojamas, sakęs, jog mintis, kad V. Putinas galiausiai laimės karą, yra tik „jausmas“.

Anot paties V. Zelenskio, jis ką tik grįžo iš Avdijivkos, kur vis dar skerdžiamos Rusijos pajėgos.

Prezidentas taip pat komentuoja naujausius Didžiosios Britanijos žvalgybos šaltinių skaičiavimus, pagal kuriuos teigiama, kad jei tokia tendencija tęsis, Rusija iki 2025 metų turės daugiau nei 500 000 aukų, žuvusių ir sužeistų.

Naujausi skaičiai rodo, kad per 2023 metus vidutinis Rusijos aukų skaičius Ukrainoje išaugo beveik 300 žmonių.

„Žuvo daugelis tūkstančių rusų kareivių, kurių niekas net neišvežė“, – apie Rusijos nuostolius pasakoja prezidentas.

Palyginimui, Rusija 1979–1989 m. per karą Afganistane neteko 70 000 žuvusiųjų arba sužeistųjų.

 

 

Ukrainos prezidentas sako esąs labai patenkintas, kad V. Putinui nepavyko užimti nė vieno didelio Ukrainos miesto 2023 metais, tuo pačiu metu, kai Ukrainos pajėgoms pavyko prasiveržti pro Rusijos blokadą iki Juodosios jūros ir dabar gali išsiųsti milijonus tonų grūdų.

 

„Tai fantastiškas rezultatas“, – sako V. Zelenskis.

Prezidentas taip pat pakartojo, kad remdama Ukrainą Europa apsisaugo nuo Rusijos agresijos.

„Duodami mums pinigų ar ginklus, jūs išlaikote save. Jūs gelbėjate savo, o ne mūsų vaikus“, - sako V. Zelenskis ir priduria, kad jei rusai turės galimybę paimti ukrainiečių vaikus, „tai jie pasiims ir kitus vaikus“.

„Svarbiausia, ką šiuo metu gali padaryti ukrainietis, – likti Ukrainoje. O mūsų Vakarų partneriai turi padėti Ukrainai. Mes neketiname nusileisti“,  - sako V. Zelenskis.

Paklaustas apie taikos derybas, susijusias su karu Ukrainoje, V. Zelenskis teigia nematantis „jokių esminių Rusijos žingsnių taikos link“.

„Matau tik žingsnius iš teroristų šalies.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(3)
(65)

Komentarai ()