[ŽT] 1000. NATO skelbia galingą atsaką. Kas vyksta  ()

„Rusijos raketos ir bepiločių orlaivių atakos prieš Ukrainos civilius gyventojus, miestus ir miestelius rodo, kokia svarbi yra šiuolaikinė oro gynyba.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečiadienį, sausio 3 d., NATO paskelbė pagalbą perkant iki 1000 raketų „Patriot“ Europos Aljanso narėms. Toks sprendimas buvo priimtas po masinės Rusijos oro atakos prieš Ukrainą.

„Rusijos raketos ir bepiločių orlaivių atakos prieš Ukrainos civilius gyventojus, miestus ir miestelius rodo, kokia svarbi yra šiuolaikinė oro gynyba. Didėjanti amunicijos gamyba yra esminis dalykas Ukrainos ir mūsų saugumui“, – sakė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, praneša naujienų agentūra „Associated Press“.

Leidinio šaltinių teigimu, NATO paramos ir tiekimo agentūra paskelbė apie pagalbą grupei šalių, įskaitant Vokietiją, Nyderlandus, Rumuniją ir Ispaniją, įsigyjant raketas „Patriot“. Sutarties vertė gali siekti apie 5,5 mlrd. dolerių.

 

Šis pirkinys turėtų padėti sąjungininkams skirti daugiau savo gynybos sistemų Ukrainai.

Agentūra taip pat teigė, kad „tikimasi, kad kitos šalys naudotojos turės naudos iš sutarties sąlygų“, bet detalių nedetalizavo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(113)
(5)
(108)

Komentarai ()

Susijusios žymos: