„Vakarai turi keistis!“ Drąsus Ukrainos pareiškimas (Video)  ()

Tai, kas nutiks fronte 2024 m., lems galimą karo pabaigą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daug kas priklausys nuo Vakarų ginklų.

Tokią nuomonę pokalbio su „Radio Svoboda“ metu išsakė istorikas Jaroslavas Hrycakas.

Jis sakė, kad karas tapo aklaviete, kaip mano ir V. Zalužnas. Kalbama apie tai, kad nė viena pusė neturi pakankamai išteklių ir pastangų dideliems puolimui ir proveržiams.

„Sąlygiškai kalbant, dabar esame ne 1939 m., o 1942 m. Tada buvo Stalingradas, tai yra grįžimo į kitą pusę pradžia. Ir klausimas, ar mes padėsime šitam persilaužimui pamatą. Būtų nuodėmė pasakyti, kad tai tik Ukrainos atsakomybė, nes tai yra Vakarų atsakomybė. Nes šis karas užsitęsęs, o užsitęsęs karas turi savo logiką“, – aiškina istorikas.

Pasak jo, frontas yra labai svarbus, bet ne tik jis lemia likimą, nes užsitęsusiuose karuose labai svarbu užnugario stiprumas.

„Nes galiausiai karas nesibaigia lemiama karine pergale ar kariniu paradu, o kai kažkuri pusė nebeturės jėgų nešti karo naštos. Ir baigiasi vienos pusės žlugimu“, – prideda istorikas. 

J. Hrycakas taip pat pabrėžia, kad kai Ukraina turi prieigą prie Vakarų išteklių, Rusija neturi jokių šansų.

 

„Tai ne tik Ukrainos vidaus reformos, bet ir patys Vakarai turi būti reformuoti. Klausimas, kaip greitai jie reformuosis, kaip mums reikia, ar ištesės savo pažadus“, – reziumavo jis.

Anot analitikų, svarbiausia išvada, kurią galima padaryti iš paskutinių dvejų karo veiksmų metų, yra gynybinio karo dominavimas prieš puolimo operacijas. Tai buvo įrodyta ne kartą, pradedant nuo pirminio Rusijos žaibo karo nesėkmės pirmąjį agresijos mėnesį.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: