„Kasetiniai sprogmenys, granatos iš dronų ir degantys tankai.“ Kaip atrodė paskutinioji Ukrainos gynyba (N-18 Video)  ()

Vaizdo įrašuose užfiksuotas siaubingai nesėkmingas Rusijos puolimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmadienį Ukrainos fronto dronų padalinio paskelbtuose koviniuose vaizdo įrašuose užfiksuota, kaip rusų šarvuočių puolimas baigėsi siaubingai – keli tankai susisprogdino akivaizdžiame minų lauke, o ukrainiečių dronai numetė rankines granatas ant rusų pėstininkų, susigūžusių sviedinių išmuštuose krateriuose.

Iš viso Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 30-osios atskirosios mechanizuotosios brigados smogiamojo oro žvalgybos dronų padalinys paviešino daugiau nei šešias minutes sumontuotos filmuotos medžiagos.

Laikraštis „Kyiv Post“ sugebėjo geolokalizuoti vaizdų vietą mūšio lauke Charkivo sektoriaus šiaurės rytuose, netoli ukrainiečių kontroliuojamo Kupjansko miesto.

Vieną iš vaizdo įrašų gruodžio 29 d. sutrumpinta versija pirmą kartą paskelbė ir 14-oji mechanizuotoji, ir 30-oji atskiroji mechanizuotoji brigados. Jame matyti, kaip Rusijos sausumos pajėgos su kovos mašinomis, įskaitant minų valymo tanką, vėlyvojo modelio tanką T-72BV ir du šarvuotus transporterius, išvažiavus iš medžių linijos, juda per atvirą vietovę.

Tada rusų pėstininkai išlipa iš poros šarvuotų transporterių BMP ir pasislepia greta prieštankinių minų lauko esančiame tranšėjų tinkle.

 

Vėliau sumontuotame vaizdo įraše matyti, kaip ukrainiečių FPV dronas padega vieną iš BMP, o antrasis tankas ir antrasis BMP bando išvažiuoti iš pasalos zonos, apšaudomi ukrainiečių automatų arba sunkiųjų kulkosvaidžių, ir grįžta atgal.

Abi kovinės mašinos pravažiuoja šalia minos sunaikinto tanko ir pačios pataiko į minas. Abi susprogsta, antrasis tankas – katastrofiškai, greičiausiai detonavus jame esančiai amunicijai.

Kai likę gyvi rusų įgulos nariai palieka savo kovos mašinas ir bando pasislėpti, ukrainiečių 155 mm kasetinės amunicijos smūgis pataiko būtent į juos, sukeldamas sprogimus ir mirtiną fragmentaciją pasalos vietoje.

 

Kituose 30-osios brigados paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti, kaip daugiau kaip 20 rusų pėstininkų, kai kurie sužeisti, slepiasi negiliuose grioviuose ir sviedinių išmuštuose krateriuose, esančiuose greta pasalos vietos. Dronų numestos granatos pataiko tiesiai į rusų karius, kai kuriais atvejais nusileisdamos kovotojams ant kelių, paliekant rūkstančias uniformas ir neperšaunamas liemenes.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(0)
(37)

Komentarai ()

Susijusios žymos: