Vos 50. Ukraina ištaškė retą Rusijos žvėrį „Chosta“. Kas žinoma  ()

Plataus masto invazijos pradžioje Rusijos armija turėjo tik 50 2C34 „Chosta“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Avdijivos regione Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino retą rusišką savaeigį 2C34 „Chosta“ 120 mm savaeigį pabūklą. Tai pranešė „Defense Express“.

Ukrainos kariškiai rusišką įrangą ištaškė bepiločio FPV drono pagalba. Tačiau išpuolio aplinkybės, laikas ir tiksli vieta nežinomi.

Kas žinoma apie 2S34 „Chosta“

2008 metais savaeigis pabūklas 2С34 „Chosta“ pasirodė Rusijos armijoje, o tuo pat metu prasidėjo jo serijinė gamyba. Ekspertai pažymėjo, kad „Chosta“ gali būti vadinama savaeigės artilerijos transporto priemonės 2C1 „Gvozdika“ „giliu modernizavimu“.

Pagal nurodytas charakteristikas savaeigis pabūklas „Chosta“ gali šaudyti tik iki 13 kilometrų atstumu, o ugnies greitis yra dešimt šūvių per minutę, kai šovinio įkrova siekia iki 40 šūvių. Įgulą sudaro 4 žmonės, o kovinis svoris – 17 tonų.

 

„Defense Express“ mano, kad dėl tokio konceptualaus neaiškumo ir savybių Rusijos ginkluotosios pajėgos greičiausiai neužsakė pagaminti nemažos dalies savaeigių pabūklų.

Vietoj to, „The Military Balance 2022“ rašoma, kad plataus masto invazijos pradžioje Rusijos armija turėjo tik 50 tokio tipo artilerijos sistemų. Visų pirma, Nyderlandų svetainė „Oryx“ suskaičiavo tik vieną sunaikintą „Chosta“ ir dar dvi, kurios 2022 m. kovo–balandžio mėnesiais tapo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų trofėjais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(4)
(55)

Komentarai ()