Rusijai šokas. Jis vadovavo Krymo oro gynybos „akims ir ausims“. Kas nutiko pulkininkui (Foto)  ()

Likviduotas okupantas buvo karo Sirijoje veteranas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl Ukrainos raketų atakos į įsibrovėlių vadavietę laikinai okupuotame Sevastopolio rajone buvo eliminuotas Rusijos armijos pulkininkas Vadimas Ismagilovas. Ukrainos žurnalistas, „Censor.NET“ vyriausiasis redaktorius Jurijus Butusovas apie tai pranešė sausio 10 d. per „Telegram“, remdamasis Rusijos propagandinių „Telegram“ kanalų informacija.

„Pirmasis patvirtintas (po mirties) liudininkas, kad „Storm Shadow“ / SCALP pasiekė vadavietę laikinai okupuotame Sevastopolyje sausio 4 d.“, – komentavo Butusovas pranešimus apie pulkininko likvidavimą.

Jis patikslino, kad likviduotas okupantas buvo karo Sirijoje veteranas.

Žurnalistas paskelbė vienos iš Rusijos propagandos žiniasklaidos „Nezavisimoje vojennoje obozrenije“ straipsnio ekrano kopiją, kuri 2023 metų balandį rašė apie oro gynybos darbą Kryme. Medžiagoje Ismagilovas buvo minimas kaip radijo inžinerijos pulko vadas, o pats pulkas buvo vadinamas oro gynybos padalinio „akimis ir ausimis“.

 

Ismagilovas, anot Rusijos viešųjų kanalų, buvo karinio dalinio 85683 (šalies okupantės oro pajėgų ir oro gynybos 4-osios gvardijos armijos 3-iojo radiotechnikos pulko Rusijos Federacijos pietinėje karinėje apygardoje) vadas ir žuvo per sprogimą vadavietėje Jucharinaja Balkoje netoli Sevastopolio, patikslina „Telegram“ kanalas „Krymskij veter“.

Rusijos socialiniame tinkle „VKontakte“ rašoma, kad jo laidotuvės numatytos sausio 11 dieną Čeliabinske (Rusijos Federacija).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(149)
(1)
(148)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: