Ukraina turi draugų? Atskleidžiama, kiek šalių nori suteikti saugumo garantijas  ()

Partnerių būryje – ir G7 šalys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina turi draugų. Apie 30 šalių yra pasirengusios užmegzti partnerystę su Ukraina dėl saugumo garantijų.

Apie tai kalbėjo Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis, komentuodamas susitarimo su JK pasirašymą dėl bendradarbiavimo saugumo srityje, praneša „Ukrinform“.

„Deramės su partneriais dėl panašių sutarčių pasirašymo... Tai 30 šalių, kurios pritarė G7 lyderių deklaracijai, paskelbtai per NATO viršūnių susitikimą Vilniuje. Žinoma, šiame partnerių būryje turime G7 šalis, kurios prisijungs ir pasirašys panašius dokumentus“, – sakė jis.

Jis pridūrė, kad tradicinės šalys partnerės taip pat paskelbė apie savo ketinimus sudaryti saugumo sutartis su Ukraina. Tokių dokumentų pasirašymo tikimasi artimiausiu metu.

 

„Mums draugiškos šalys jau šiandien yra pasirengusios užmegzti tokią partnerystę su Ukraina, nepaisant plataus masto Rusijos agresijos. Susitarimas su JK buvo pirmas žingsnis, o artimiausiu metu tikimės tokių istorinių akimirkų – sutarčių pasirašymo“, – sakė Šmyhalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(94)
(0)
(94)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: