„Rusija – tai tautų kalėjimas“  ()

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba paragino Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizaciją (ESBO) atidžiau spręsti tautinių mažumų problemą Rusijoje – „tautų kalėjime“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos diplomatijos vadovas tai pasakė per bendrą konferenciją Kijeve su laikinai ESBO vadovo pareigas einančiu Maltos užsienio reikalų ministru Ian Borg, kaip teigiama „Ukrinform“.

Kita pokalbių tema, pasak D. Kulebos, buvo tautinių mažumų teisių apsauga Rusijos Federacijos teritorijoje.

„Kalbama ne tik apie ukrainiečių mažumą. Neseni įvykiai Ufoje Baškortostane parodė, kad Rusija, kaip sakė klasikas, yra tautų kalėjimas. Baškirai stojo ginti aktyvisto, kurį Kremlius teisia už jo poziciją prieš karą ir už baškirų kultūros ir tapatybės palaikymą“, – sakė ministras.

Ukrainos užsienio reikalų ministras taip pat pažymėjo, kad Maskva aktyviai mobilizuoja būtent tautines mažumas žūti Ukrainoje ir tuo siekia dviejų tikslų: tęsti agresiją ir tokiu būdu vykdyti etninį valymą savo teritorijoje.

Jo nuomone, ESBO turi įrankių tautinių mažumų teisėms ginti, visų pirma veikia Vyriausiojo komisaro tautinių mažumų klausimais institucija.

 

„Manome, kad būtina atidžiai spręsti šį klausimą. Šiuo atžvilgiu norėčiau priminti neseniai pasirašytą Ukrainos prezidento dekretą dėl Rusijos Federacijos teritorijų, kuriose istoriškai gyveno ukrainiečiai. Jame kalbama ir apie ukrainiečius, ir apie kitas Rusijos pavergtas tautas. Raginame ESBO mažumų teisių apsaugos klausimą padaryti vienu iš prioritetinių ESBO žmogaus dimensijos darbotvarkės klausimų“, – sakė D. Kuleba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(33)
(0)
(33)

Komentarai ()

Susijusios žymos: