„524 000 sviedinių.“ Čekija sugalvojo, kaip išgelbėti Ukrainą  ()

Čekijos Respublika pasiūlė išeitį. Rastas sprendimas, kaip numalšinti Ukrainos „sviedinių badą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos gynybos pramonė šiandien nepajėgi patenkinti Ukrainos sviedinių poreikio. Šią problemą galima išspręsti perkant už ES ribų.

Tokį pasiūlymą Europos Sąjungai pateikė Čekijos valdžia, skelbia „Politico“.

Europa nesugebės įvykdyti pažado iki kovo Kyjivui perduoti 1 mln. sviedinių. Tiek sviedinių ukrainiečiams bus perduota tik iki šių metų pabaigos. O iki kovo mėnesio termino europiečiai galės pateikti tik 524 000 sviedinių, o tai yra per mažai tokio intensyvumo karui. Praha siūlo išspręsti šią problemą perkant amuniciją už ES ribų.

Anksčiau europiečiai pasitikėjo amunicijos gamybos didinimu Europos Sąjungoje. Buvo imtasi veiksmų kariniam-pramoniniam kompleksui išplėsti, tačiau šiuo metu ES nepajėgi patenkinti Ukrainos poreikių.

Rusijos armijai problema pasirodė ne tokia opi. Maskva, be savo produkcijos, aktyviai perka sviedinius iš savo sąjungininkų Irano ir Šiaurės Korėjos. Ir tai tapo didele ukrainiečių problema.

 

ES jau aktyviai diskutuoja apie galimybę įsigyti sviedinių Ukrainai Pietų Korėjoje, Turkijoje ir Pietų Afrikoje.

„ES planas... numato šioms šalims per Europos taikos fondą kompensuoti milijardus eurų už sviedinių siuntimą iš jų atsargų. Lygiagrečiai apie 1 mlrd. eurų, o dar 500 milijonų eurų bus skirta amunicijos gamybos projektams remti“, – rašoma straipsnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(129)
(3)
(126)

Komentarai ()

Susijusios žymos: