„Tai metalo laužas!!! ...“ Maskvai šokas. Zacharova putojasi. Kas vyksta su Mi-171E (Foto)  ()

Rusijos Federacija uždraudė pirkti bananus iš penkių Ekvadoro įmonių po prezidento Noboa pareiškimo apie senos karinės technikos perdavimą JAV mainais į naują.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-05 „Tai metalo laužas!!! ...“ Maskvai šokas. Zacharova putojasi. Kas vyksta su Mi-171E (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija pradėjo bananų karą su Ekvadoru, labai skausmingai sureaguodama į naujausius Ekvadoro prezidento Danielio Noboa pareiškimus.

Jis teigė ketinantis perduoti seną sovietinio tipo karinę techniką JAV, kurios savo ruožtu pažadėjo ją pakeisti nauja 200 mln. JAV dolerių vertės technika. Kaip rašo „The Moscow Times“, Vašingtonas iš Ekvadoro gautus ginklus ketina atiduoti Kyjivui.

Maskvai šokas. Zacharova putojasi

Užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova išreiškė didžiulį pasipiktinimą šiuo žingsniu ir pavadino jį neapgalvotu.

Po Zacharovos pareiškimo „Rosselkhoznadzor“ nuo vasario 5 dienos įvedė laikiną draudimą tiekti Ekvadoro bananus iš penkių didžiausių Ekvadoro įmonių. Oficiali priežastis – bananuose rastas kenkėjas, kurio prasiskverbimas į Rusijos teritoriją gali sukelti rimtų neigiamų pasekmių Rusijos žemės ūkiui.

Savo ruožtu Ekvadoro prezidentas Danielis Noboa Rusijos poziciją apibūdino kaip „ne visiškai adekvačią“, pažymėdamas, kad jo šalis šiuo metu išgyvena didelio masto neramumus, kuriuos sukelia valdžios ir narkotikų kartelių konfrontacija.

 

Jungtinėms Valstijoms perduotą karinę techniką, pagamintą SSRS ir Rusijos Federacijoje, jis pavadino metalo laužu, o tai reiškia, kad tokie šalies veiksmai nepažeidžia tarptautinių sutarčių, ypač tokiomis sąlygomis, kai Ekvadorui reikia naujų ginklų vidaus problemoms spręsti.

Ekvadoras turi sraigtasparnių Mi-171E ir nešiojamųjų oro gynybos raketų sistemų „Igla“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(0)
(63)

Komentarai ()

Susijusios žymos: