„Jis nedrįs.“ Kodėl Zelenskis neryžtingas dėl Zalužno  (1)

Vyriausiąjį ginkluotųjų pajėgų vadą Valerijų Zalužną pakeisiantis pareigūnas dar nebuvo pasirinktas, o tai rodo prezidento neryžtingumą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-05 „Jis nedrįs.“ Kodėl Zelenskis neryžtingas dėl Zalužno  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo „The Washington Post“.

Leidinys pažymi, kad V. Zalužną pakeičiantis žmogus vis dar renkamas, o delsimas reiškia V. Zelenskio neryžtingumą ir pasimetimą:

„Atidėliojimas rodo prezidento, štabo viršininko Andrijaus Jermako ir gynybos ministro Rustemo Umerovo neryžtingumą arba sumaištį, nes potencialūs kandidatai gali nenorėti imtis šio darbo, atsižvelgiant į menkas perspektyvas pagerinti situaciją mūšio lauke artimiausiu metu.“

Taip pat leidinys, cituodamas vieną iš pašnekovų, rašo, kad „V. Zelenskis nori suteikti V. Zalužnui naujas pareigas, galbūt tikėdamasis sušvelninti visuomenės nepritarimą“. Jam buvo pasiūlytos ambasadoriaus pareigos, tačiau V. Zalužnas negali atsistatydinti iš ginkluotųjų pajėgų gretų, kol Ukrainoje galioja karo padėtis.

Straipsnyje teigiama, kad įtampa V. Zalužno ir V. Zelenskio santykiuose išaugo dėl nesutarimų dėl mobilizacijos.

Vienas Ukrainos pareigūnų „The Washington Post“ sakė, kad, viena vertus, V. Zalužno įpėdinis gali būti vienas iš jaunų karininkų, kurie įrodė savo efektyvumą mūšio lauke, tačiau jiems gali trūkti vadovavimo patirties. Kita vertus, pasirinkus patyrusį vyriausiąjį vadą, į pareigas galima įnešti „senosios mokyklos mentalitetą“. Tarp kandidatų visų pirma minimas GUR vadovas Kyrylo Budanovas ir Sausumos pajėgų vadas Oleksandras Syrskis.

 

Aukščiausiosios Rados nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos komiteto sekretorius SBU pulkininkas Romanas Kostenko pažymėjo, kad valdžios komentarai dėl Valerijaus Zalužno atsistatydinimo yra žaidimas su žmonėmis.

 

ISW pabrėžė, kad Rusijos propagandistai gandus apie kariuomenės vyriausiojo vado atleidimą ar atsistatydinimą naudoja įvairioms informacinėms operacijoms, kurių tikslas – Ukrainos vidaus reikalai.

Vasario 1-ąją CNN rubrikoje V. Zalužnas paskelbė pagrindines 2024 metų užduotis Ukrainos gynybos pajėgoms, kas gali rodyti jo nenorą palikti postą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(1)
(6)

Komentarai (1)