„Ypatingai slaptos požeminės bazės. Viskas itin saugoma.“ Laukia kai kas netikėto. Bus galingi smūgiai Rusijai  ()

Ukraina savo nauju slaptu ginklu smogė Rusijos užnugariui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visos pastarosios atakos prieš taikinius Rusijos Federacijos viduje buvo vykdomos ne naudojant užsienio ginklus, o paitelkiant Ukrainos įmonių ir požeminių dirbtuvių sukurtas technologijas.

Tokį pareiškimą žurnalui TIME paskelbė Ukrainos strateginės pramonės ministras Oleksandras Kamyšinas.

Taigi, bepiločiai orlaiviai, kuriuos Ukraina naudoja smogdama strateginiams taikiniams Rusijos Federacijos teritorijoje, yra slaptose bazėse ir yra labai kruopščiai saugomi. Be juos valdančių kareivių, paleidimus paprastai leidžiama stebėti tik keliems civiliams inžinieriams. Jie atlieka išsamius  matavimus ir teikia pastabas kaip ginklai veikia, kaip kariuomenė juos naudoja ir apie bet kokias galinčias įvykti nesėkmes, rašoma medžiagoje.

„Neturime laiko išbandyti šių dalykų bandymų aikštelėje. Bandome juos kovoje, todėl pakeliui turime atlikti koregavimus ir patobulinimus“, - sakė O. Kamyšinas ir patvirtino, kad beveik visi pastaruoju metu smūgiai taikiniams Rusijoje buvo atlikti ne iš užsienio atsargų, o iš Ukrainos gamyklų ir požeminių dirbtuvių.

 

TIME pažymi, kad šiandien Ukrainos gynybos pramonėje yra šimtai gamyklų ir dešimtys tūkstančių darbuotojų, tačiau po dešimtmečius trukusio netinkamo valdymo jos atrofavosi ir nukentėjo nuo Rusijos raketų atakų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(144)
(1)
(143)

Komentarai ()

Susijusios žymos: