Patinka tai Ukrainai ar ne. Vienintelis būdas išlikti  (1)

„Patinka mums tai ar ne, patinka ukrainiečiams ar ne, Ukraina yra ten, kur ji yra žemėlapyje.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas mano, kad Ukraina gali išlikti tik kaip buferinė zona tarp Rusijos ir Vakarų, kuri jokiu būdu nėra ES ar NATO dalis.

„Patinka mums tai ar ne, patinka ukrainiečiams ar ne, Ukraina yra ten, kur ji yra žemėlapyje. Geriausia jos perspektyva būtų tapti buferine zona tarp Rusijos ir Vakarų. Žinoma, su saugumo garantijomis“, – sakė Orbanas.

Jo nuomone, jei taip neatsitiks, Ukraina praras valstybingumą. „Rusai naikins ją vėl ir vėl ir vėl. Rusija niekada nepriims tokios ES ir NATO narės kaip Ukraina prie savo slenksčio. Niekada“, – pabrėžė Vengrijos premjeras.

Jis mano, kad galimybė integruoti Kyjivą į Vakarų struktūras buvo praleista dar 2008 metų NATO viršūnių susitikime. Orbano teigimu, „Rusija tada buvo per silpna, kad blokuotų NATO plėtrą, apimančią ir Ukrainą“, tačiau Vakarams nepavyko pasiekti sutarimo.

Pasak Vengrijos premjero, karas Ukrainoje šiais metais tikrai nesibaigs. Jis mano, kad Kyjivas turėtų sutikti su paliaubomis, kad neprarastų dar daugiau teritorijų ir nepatirtų pralaimėjimo. Orbano nuomone, negalima tikėtis, kad ES suteiks pakankamai ginklų ir pinigų. Reikia derybų ir paliaubų.

 

Tačiau Putino draugu vadinamas Orbanas tuo pačiu pabrėžė, kad Rusija Ukrainos nelaiko lygiaverčiu derybų dalyviu. Anot jo, Rusija kalbėsis tik su JAV, nes Europos Sąjunga, pasak Orbano, nėra pakankamai stipri, kad į ją būtų žiūrima rimtai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(55)
(-41)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: