Iki metų pabaigos internetu naudosis 2 milijardai žmonių  (0)

Iki šių metų pabaigos interneto naudotojų skaičius visame pasaulyje perkops 2 milijardų žmonių ribą. Apie tai informuoja Tarptautinė telekomunikacijų sąjunga (International Telecommunications Union, ITU). Tokiu būdu per paskutinius 5 metus interneto vartotojų skaičius padvigubės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tik šiais metai atsirado 226 milijonai naujų interneto vartotojų, 162 milijonai kurių yra besivystančių šalių vartotojai. Manoma, kad iki metų pabaigos išsivysčiusiose šalyse internetu naudosis 71% gyventojų, o besivystančiose – tik 21%.

Tarptautinė telekomunikacijų sąjunga mano, jog labai svarbu užtikrinti interneto prieigą mokyklose, darbe ir kitose viešosiose vietose besivystančiose šalyse, kur tik 13,5% gyventojų turi prieigą prie interneto namie. Išsivysčiusiose šalyse šis skaičius yra žymiai didesnis – 65%.

Visame pasaulyje didėja ne tik interneto naudotojų skaičius, tačiau ir interneto greitis. Pavyzdžiui, Pietų Korėjos valdžia 2012 metais ketina aprūpinti visus šalies vartotojus internetu, kurio greitis sieks gigabitą per sekundę. Didžiojoje Britanijoje ir kai kuriose kitose Europos šalyse diskutuojama dėl minimalaus interneto greičio. Rinkiminės kampanijos metu Konservatorių partija pažadėjo visus šalies gyventojus aprūpinti ne lėtesnių nei 100 megabitų per sekundę internetu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)