Internetas didina Jungtinės Karalystės ekonomikos apsukas  (4)

Internetas Jungtinėje Karalystėje prie ekonomikos augimo prisideda 100 milijardų svarų sterlingų. Kompanijos “Google” atliktas tyrimas parodė, kad internetas sukuria 7,2 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP). Jeigu internetą laikytume sektoriumi, tai jis pagal savo apimtis užimtų penktą vietą. Pirmose vietose – statybų, transporto ir atliekų valymo sektoriai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Net 60 proc. iš minėtų 100 milijardų svarų sudaro išlaidos perkant internetu įvairius daiktus, taip pat mokami mokesčiai už internetinį ryšį bei įvairius prietaisus, kurie reikalingi norint naudotis internetiniu ryšiu. Kitas dalis – keturiasdešimt procentų – uždirbama investuojant į infrastruktūrą, kuriant įvairius IT projektus.

BBC.com paskelbtame tyrime progniozuojama, kad kasmet internetas generuos vis didesnes apyvartas ir jau 2015 metais sudarys apie 10 proc. BVP. Manoma, kad šie skaičiai visiškai realūs, nes Jungtinė Karalystė lyderiauja tarp šalių, kuriose vyksta aktyvi prekyba internetu. Kad šalies ekonomikai internetas daro teigiamą įtaką rodo ir importo – eksporto santykis: vienas svaras, išleidžiamas importinėms prekėms pirkti, o beveik trys uždirbami eksportuojant JK produkciją. Tai visiškai atvirštinis procesas nei šiuo metu vyksta nevirtualioje erdvėje – importo rodikliai aukštesni nei eksporto.

Pateiktoje ataskaitoje pažymima, kad labai svarbų vaidmenį internetinės bendrovės vaidina ir didindamos užimtumą – internetinę prekybą vykdančios įmonės yra sukūrę 250 tūkst. darbo vietų ir jų skaičius nuolat auga. Mažos įmonės, kurios aktyviai naudojasi internetinėmis paslaugomis, skaičiuoja keturis kartus didesnį pelną, nei tik virtualioje erdvėje veikiančios kompanijos.

Plačiausią internetinį tinklą turinčios valstybės:
1. Danija
2. Korėjos respublika
3. Japonija
4. Švedija
5. Nyderlandai
6. Jungtinė Karalystė
7. Norvegija
8. Suomija
9. Vokietija
10. Islandija
Šaltinis: Boston Consulting Group (BCG)

Tiesa, plačiausias interneto tinklas dar nereiškia kokybiškiausio. Tarkim, sparčiojo ryšio srityje prie lyderių priklauso ir Lietuva.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Pinigų karta
Pinigų karta
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)