Kai kurie IT profesionalai ir toliau rinksis Windows XP  (38)

Kaip žinia, Microsoft visiškai nutrauks bet kokį palaikymą Windows XP operacinei sistemai jau 2014 metais, praėjus 13 metai nuo operacinės sistemos pasirodymo. Nepaisant to, pasak naujausio tyrimo, kai kurie verslo klientai vis dar liks su XP.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrime, kuriame buvo apklausti beveik 1000 IT profesionalų, net 48% apklaustųjų teigė, kad ir toliau kai kuriuose savo kompiuteriuose naudos Windows XP operacinę sistema net ir pasibaigus jos palaikymui 2014 metais. O tai, reikia pripažinti, drąsios šnekos.

Kompanijų atstovai pažymėjo, kad operacinių sistemų atnaujinimo kaina nėra svarbus faktorius. Jos tiesiog mano, kad Windows XP yra gera operacinė sistema, kuri dirba joms. Be to, tokiam pasirinkimui įtakos neturi ir kompanijos dydis – apklausoje tiek mažos, tiek ir didelės kompanijos išsakė ketinimus likti su Windows XP, o ne pereiti prie Windows 7.

Tiesa, tai negarantuoja, jog šie IT specialistai po kelerių metų nepadarys kitokio sprendimo, bet tokie pasisakymai aiškiai parodo, jog Windows XP vis dar išlieka svarbia operacinė sistema verslo klientams. Nors tuo pačiu daugėja nuomonių, kad geriausia visų laikų operacinė sistema yra Windows 7, kuri tikriausiai jau po kelių metų perims lyderio vaidmenį iš Windows XP. O dar vėliau turbūt ir su Windows 7 atsisveikinimai bus tokie patys sunkūs, kaip ir su Windows XP. Kas tai – nenoras atsisakyti tikrai gerų produktų, ar prigimtinė inercija naujovėms?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (38)

Susijusios žymos: