Šiaurės Korėja grasina branduoliniu karu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2010-12-19 18:28
As nemanau, kad JAV tepsis rankas cia - perdaug nuostolinga.
andriulis 2010-12-19 18:34
Kiek cia zmoniu skystomis smegenimis, kad sunku patiketi. Zudyti siulo zmones branduoliniu ginklu. Tapke per lupas tokius dauzyti maza. Del kazkokiu politikeliu siulo milijonus zmoniu i pavoju statyti. Zino,kad valstybes vadovai priedurniai, tai neeee specialiai reikia visokias pratybas ruosti, kurios tik dar labiau itampa kelia. Ir kaip cia konspiracijomis neuzsiimti? Vienas aisku, kad tai yra daroma tycia.
Rukis 2010-12-19 18:44
Tą aš jau visą dieną bandau šitiem pusglušiam paaiškint. Atrodo tai jiems neįkandama užduotis.
Nerkus 2010-12-19 19:27
o kam amerikieciams pulti S koreja? Ten jokiu iskirtiniu istekliu nera. Amerikonai tikrai "siaip sau" puolimo neprades. Jei S korejoj butu naftos ir kitu retu istekliu tai jau seniai ji butu nusluota nuo pavirsiaus. dar kitas klausimas, o ka veikti uzemus s korejoje valdzia? Turesi valdyti 23 mln zmoniu kuriu dauguma turbut apie kompus nera net girdeja, kurie buvo visiskai priklausomi nuo valdzios malones. Reiks milzinisku investiciju prikelti saliai is skurdo, pakeisti zmoniu mentaliteta. Antro marsalo plano JAV tikrai neruosia daryti. konflikto atveju .. manau, kad p korejas ir jav tikrai turi paruostu priemoniu pries atomini ginkla. Kaip Strong_Bad minejo - s koreja nelabai gali grasinti atominiu ginklu. O jegu persvara tikrai p korejos ir jav pusej. Kiekiu tai turbut S koreja pranasesne, bet kokybe tai laaabai daug atsilieka.
Muskietininx 2010-12-19 19:31
"CIC, neišmanėliai ir kvailiai" Jau pyktis ima skaityt tokius komentarus kaip: Ar patys bent suprantat ką siūlot ? Gal istorijos nesimokėt ? Nežinot kas yra karas ? Ir apskritai prie ko priveda tokios šnekos. Matau tik agresiją ir kvailą norą pasirodyti, "oj, koks aš stiprus". Kuo jūs skiriatės nuo tų korėjiečių ? Lygiai taip pat neatsakingai žiūrit į branduolinius ginklus ir apskritai į visą prakeiktą karą. Manot, kad jam kilus kažkur toli azijoje, beveik kitoje pasaulio pusėje, mes nepajustumėm jokių jo rezultatų ? Daugelis nori patirti tai, ką patyrėme prieš 70 metų. Žmonės, leiskit nors kartais patikėt jūsų mąstymu ir prašau, nenusišnekėkit. Kartais pagalvoju, kodėl negaliu būt "Dievas", ir nesugebu įkrėsti daugybei žmonių proto. Noriu tuojau pat važiuot į tas derybas pats. Po galais, sukviesti visus ten dalyvaujančių valstybių vadovus ir lyderius. Argi taip sunku tai padaryti ? Ir dar šiais laikais. Juk reikia tiek nedaug, susėst visiems ramiai prie stalo ir pasišnekėti. Ramiai, pagarbiai ir aiškiai. Taika iškart garantuota. Reikia būti žmogum, o ne kvalu gyvuliu. (Ochhh... , kad tai būtų įmanoma. Gaila, bet tai tik mano "drambliuko svajonės turėti sparnus". Žinau, kad jie niekad neužaugs.) Prieš tai kalbėjau apie žmogiškumą. Manau visi puikiai suprantame šią savoką. Tai tas gėris ir pasiaukojimas dėl kitų, kurio visi turėtų būt mokomi. Bet, vėlgi, dėl daugybės kvailų priežasčių tai neįmanoma, nes visada atsiras koks nors, kuris nesugėbės to išmokti. Nes pats žmogiškumas turi daugybę trūkumų. Juk mes, žmonės, o gal turėčiau sakyti žmogbeždionės ? Pažiūrėjęs į visuomenę galėčiau pasakyti, kad joje turime daugybę beždionių, žmogbeždionių ir vos keletą žmonių. Tai va, beždžionės čia nori karo, joms nieko negaila. Jos laisva sąžine galėtų numesti atominį ginklą ir sunaikinti daugybę kitų beždionių. Žmogbeždionės čia suabejotų, jos bijotų karo: ("Juk nusvils mano šikna, aš nieko nepasieksiu"). Na o žmogus, žmogus bandytų karui užkirsti kelią visais galimais būdais, žmogiškais būdais. Jis užjaustų, suprastų, atleistų, kartais nusižemintų. O jei kiltų karas, turbūt jis žudytų su didžiuliu pasišlykštėjimu ir noru išsaugoti daugybę kitų, nelaimingų žmonių. Taigi, kas tokie yra Korėjiečiai, kas tokie JAV ? O dabar svarbiausia, kas tokie esat jūs ? Man nereikia atsakyt, tiesiog pagalvokit. O dabar apie patį straipsnį. Dėl karo nežinau. Galbūt tas karo grėsmės burbulas išpūstas per daug. Bet jeigu jis kiltų, manau visi žinome kas laimėtų. Š. Korėja nurimtų per kelis mėnesius. P. Korėja stipriai nukentėtų, bet sulauktų tikrai galingos pagalbos iš NATO. Aš tikrai nemanau, kad Š. Korėjai pagelbėtų Rusija ar Kinija. Šių šalių valdžia nėra tiek kvaila. Galiausiai, šioms šalims būtų daug naudingiau nuraminti Š. Korėją. Nes karas lemtų tų šalių milžiniškas socialines ir ekonimones krizes. Ir galiausiai siūlau visiems prisiminti Konfucijaus žodžius "(Būti ar nebūti žmogiškam – priklauso tik nuo mūsų pačių.")
Indigo89 2010-12-19 19:32
Jie yra paprasciausiai nesubrende, todel tai ir sneka. Ne be reikalo tokiems kaip jie niekas niekada nieko valdyti neduotu - truksta proto. O is tikro su siaures koreja manau elgiasi gana teisingai tiek pietu koreja, tiek amerika. Negalima jai leisti pasijausti visagale tenai, bet negalima ir pradeti karo. Todel tokia arti karo situacija yra gana gerai balansuojanti jegas. Siaures korejos problema - tai jos vadas Kim Jong-Il'as. Suradus buda, kaip neutralizuoti ji bei jo idealistinius partnerius salyje mazu maziausiai pasikeistu lyderis, kuris tikriausiai butu ne toks agresyvus. Net jei ir butu agresyvus, tai butu didelis pasiekimas. Aisku, lengviausia (nors garantuotai toli grazu nuo lengvumo) butu nunuodyti arba kitaip nuzudyti ji, bet tai butu per daug akivaizdi agresija siaures korejai. Propagandini kara siaures koreja lengvai pralaimetu, del to ji ir yra izoliavusi save. Sudetingas uzdavinys sumazinti gresme tam regione, cia reiktu daug ir gerai pagalvot pries tai gavus daug tikslios informacijos pries ka nors sakant, o informacijos mes negausim, todel tegalim speliot kas butu jeigu butu.
Nokkia 2010-12-19 19:35
kas neblogai ? senai reikejo s.korejai uzmesti pora atominiu ginklu kaip uzmete japonam ir viskas sedetu gal dabar ramiai savo vietoi ir nesisakotu bereikalo
AF 2010-12-19 19:35
GERAS KOMUNISTAS - M*I*R*Ę*S K*O*M*U*N*I*S*T*A*S.
Indigo89 2010-12-19 19:37
Reikia susitaikyti su tuo, kad siaures koreja pasirinko "agresyvu gyvenimo buda". Ji specialiai tam pasidare didele kariuomene kad visus provokuotu ir santazuotu, ne tam, kad kariautu. Ta ir reikia suprast, s. koreja nenori karo, jie tik nori isgauti pinigu ir resursu is kitu saliu grasinimais. Siaures korejai karas tikrai pasibaigtu liudnai, ir ji pati manau neskaitant smulkiu "ispejamuju" uzpuolimu rimto zingsnio pirma tikrai nesiims. Ir ta garantuotai supranta tokios valstybes kaip jav ir kinija. Todel tikrai nemanau kad artimiausiu metu gali ten kilti branduolinis karas, cia tik gasdinimas.
Indigo89 2010-12-19 19:40
Komunizmas is principo nera nei blogas, nei geras, jis lygus kapitalizmui. O tu cia sakai ne savo paties isvada, o tau ikalta i galva "konstanta", todel tokiu beverciu komentaru geriau nerasyti. O jei pats priejai tokia isvada, tai pasakyk kaip.
Muskietininx 2010-12-19 19:41
Taip, amerikiečiams iš Š. Korėjos tikrai nėra jokios naudos. Čia reikia žiūrėti iį pačių amerkiečių būdą. Pažiūrėk, kodėl jie plaukė per atlanto vandenyną per pirmąjį ar antrąjį pasaulinį karus ? Juk iš esmės įvykiai europoje buvo labai toli nuo pačios JAV. Gerai, antrojo pasaulinio karo metu jie galbūt ir bijojo Vokietijos. (aš kalbu apie įvykius europoje, todėl nepradėkit kalbėt čia apie Japoniją). Vokietija galėjo tapti grėsme visam pasauliui, todėl tai suprantama. Bet ar pastebėjote, kad būtent tų karų metu, JAV žmonės pamatė, kad yra labai galingi. Jie turi pakankamai resursų, žmonių ir galimybių valdyti pasaulį ekonominiu ir kariniu atžvilgiu. Tai kodėl jie dabar turėtų leisti kažkokiai Š. Korėjai šakotis ir gąsdinti pasaulį. Juk amerikiečiai - pasaulio gelbėtojai. O noras išlaikyti šį požiūrį ir priverčia juos kištis į visus šiuos reikalus. Galbūt jūs esat ir nepatenkinti JAV daromu poveikiu pasauliui. Bet dabar JAV yra geriausia ką turime.
Muskietininx 2010-12-19 19:48
Žiūriu, kad čia ne pirmas siūlai tokį variantą. Bet kokia pašalinių šalių veikla prieš Š. Korėjos lyderius būtų suprasta, kaip agresija, o tai viską tik dar labiau pablogintų. Aš nemanau, kad ten visi kvailiai. Garantuoju, kad yra protingų ir visą situaciją suprantančių žmonių, todėl tokie veiksmai galėtų atsirasti ir iš pačios Š. Korėjos gyventojų. Visiškas izoliavimas galbūt ir veikia, bet nuo revoliucinio pavojaus tai tikrai neapsaugo. Aš laukiu Š. Korėjos revoliucijos, kurios metu būtų nuverstas valdovas ir šalyje įsigaliotų visiškai kitokie įstatymai. O dabar reikia tiesiog tempti laiką ir stengtis viską kuo ramiau užglaistyti.
Nerkus 2010-12-19 19:49
amerikonai niekaip Sadamo negalejo nugalabyti,o irakas nebuvo tokia uzdara valstybe kaip siaures koreja. Beto s korejos lygeris per metus pasirodo tik kelis kartus ir niekas "nepastebes", kad jo nera. o girtis niekas garsiai nenores, kad kad nusiunte koki spec dalini ir nugalabijo ju vadova. o dar per metus bent po karta pasklinda gandas, kad jis mire ar beveik mirsta. Kitas dalykas, gal vadovo nugalabijimas nieko ir nepakeistu, ateitu jo sunus (ar siaip koks ipedini) kuris gali buti dar maziau sukalbamas. tokia salis turetu keistis (laisveti) po truputi, o ne is karto. Panasiai kaip kinai is komunistines evoliucionavo i komunistine kapitalistine ir po truputi toliau evoliucionuoja.
Indigo89 2010-12-19 19:49
Jei sutinki, kad siaures koreja reiktu apramint del to, kad ji provokuoja kara, tuomet sutinki, jog tave pati reiktu apramint, nes tu provokuoji kara. Tik tu dar plius tai darai neturedamas jokio tikslo. Kartais noretusi, kad forume butu mygtukas, leidziantis pazymeti prie komentaro jo protingumo lygi, butu daug paprasciau skaityti...
Anonymous 2010-12-19 19:57
is tuscio i kiaura saudot.. jav p. koreja yra gan svarbi valstybe, kuri labai daug exportuoja i jav.. jei p korejai butu batai, tai jav priklausytu labiau nuo kinijos produkcijos, ko ji siom dienom maziausiai nori.. nepanaudoti seni ginklai irgi neleidzia ramiai nusedeti.. reikia bent kazkur panaudot.. is dalies jav provokuoja.. bet is dalies kai buvo proga nepuole.. bet dar kita vertus, gal jie tikejosi, kad s. koreja puls po to silpno atsako ir tai butu akivaizdi priezastis gyntis, o s. koreja maziau uztarimo sulauktu.. ir apskritai kas ja dar gali uztari be kinijos?
azotas 2010-12-19 20:10
nebijok užtars juos tie Kinai bent jau aš taip manau nes neveltui Šiaures Korėja vadinama ''Little China'' nors aišku gal aš ir klystu tiesiog taip manau
Nerkus 2010-12-19 20:10
labai abejoju, kad kinija uztartu jei prasidetu konfliktas
Anonymous 2010-12-19 20:16
na taip.. bet pries tai irgi niekas negalvojo.. tiesiog cia gali gautis principo reikalas del okupacijos.. kinai nenoretu kad jav okupuotu jos kaimyne su ja nepasitarus.. manau kad istikro jav bendrauja su kinija ir sprendzia sia problema.. o jav bando gudrauti.. nori isprovokuoti s koreja pulti.. nes galbut kinija pasake, kad tegul sau buna ten uzsidare.. juk jie tik parekauja ir viskas, o veiksmu nesiima, bei priemoniu tam igyvendinti neturi.. ir tai ta okupacija jei butu tai gudriai turetu susukti, kad ne jav, o p. koreja okupavo.. nes kinai vargiai ar tam pritartu..
nanobullet 2010-12-19 20:25
Š.Korejos gyventojai galetu sukilti ir nuversti dabartini diktatoriu , nejaugi jie nemato ,kad daugiau negu puse ju badauja ir gyvena blogai. Visu tikrai neisaudys !
DJ_LFS 2010-12-19 20:31
o as uz kara tarp tu koreju;) kuo greiciau jis ivyks tuo greiciau siaures koreja ji pralaimes ir bus ramu, na nebent kinija nuspres prisijungti, tada bus smagu muhahahahaha!!